Ρεπορτάζ: Φίλιππος Καραμέτος
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποσότητα-μαμούθ ηρωίνης (1.133,420 κιλά), αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, κατασχέθηκε σε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και της αμερικανικής DEA στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 11 άτομα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μία από τις επιχειρήσεις έγινε σε βίλα στη Φιλοθέη που ανήκε σε αποβιώσαντα εφοπλιστή και στην οποία διέμενε ο επιχειρηματίας Σ.Γ., η πρώην σύζυγός του και το ανήλικο παιδί τους.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχε κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμεναρχείου Πειραιά, η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και κλιμάκιο της αμερικανικής DEA. Μάλιστα, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ ανέλαβε την οικονομική διερεύνηση της υπόθεσης και συνδράμει ενεργά στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από τον εντοπισμό περίπου 500 κιλών ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία σε σάκους μαρμαρόσκονης, στοιχεία και πληροφορίες από τους πρώτους συλληφθέντες οδήγησαν τους επικεφαλής της επιχείρησης στο σπίτι του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, όπου ύστερα από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας τα οποία προορίζονταν για διακίνηση στην Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης.

Πηγές επισημαίνουν στο zougla.gr ότι η έρευνα στρέφεται στον εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι και ως εκ τούτου ερευνάται το γεγονός να ξέπλενε μαύρο χρήμα.

Η βίλα στη Φιλοθέη

Η βίλα ανήκε στον αποβιώσαντα εφοπλιστή Ν. Σταματιάδη

Στην κατοικία διέμεναν οι δύο συλληφθέντες με το 15χρονο παιδί τους

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Το κατώφλι του εισαγγελέα Πειραιά πέρασαν λίγο μετά τις 18.30 τα 11 μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και ο Τούρκος παραπληγικός που φέρεται ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης.

Ντοκουμέντα από τις αποθήκες στο Κορωπί και τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν:



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε, βραδινές ώρες χθες, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1.133,420 κιλά) ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ –  ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί, πέντε Έλληνες και ένα 15χρονο παιδί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr).

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματα, τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ (6,235) και λοιπά αντικείμενα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Ένας τόνος ηρωίνη στα χέρια των Αρχών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης