Φωτογραφίες-Video: Νίκος Χριστοφάκης 

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν 10 γυναίκες, συνταξιούχοι σήμερα, υγειονομικές υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, οι οποίες, αν και δικαιούνται να λάβουν, σύμφωνα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση του 2015, αναδρομικά ποσά που τους επιδικάσθηκαν ως νοσοκομειακό επίδομα, εντούτοις μέχρι σήμερα παρά τις οχλήσεις τους προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δεν έχουν πάρει καμία απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εν λόγω ποσά τούς επιδικάσθηκαν με την υπ’ αριθμόν 4912/2015 αμετάκλητη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας ως νοσοκομειακό επίδομα για το χρονικό διάστημα από 1.1.2000 έως και 31.12.2005.

Αν και μέσω του δικηγορικού γραφείου που τις εκπροσωπεί έχουν καταθέσει στον ΕΦΚΑ από τον Νοέμβριο του 2018 όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την καταβολή των χρημάτων που τους επιδικάσθηκαν, ζητώντας την εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, ακόμη δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα σε μια προσπάθεια να τους ακούσει η Πολιτεία και, επιτέλους, να τους καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούνται.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης