Με την απολογία του Επαμεινώνδα Κορκονέα ξεκινά το πρωί της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Η διαδικασία την Τετάρτη (23/1) τελείωσε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι και περιορίστηκε στην ολοκλήρωση της κατάθεσης του εν ενεργεία αστυνομικού ως μάρτυρα υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο χρόνος που απέμενε ήταν λιγοστός και ο συνήγορος υπεράσπισης Βαγγέλης Ανδρούλας, ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη του να ξεκινήσει την απολογία του την επομένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγήθηκε ένα 4ωρο με αρκετή ένταση μεταξύ του μάρτυρα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έκανε λόγο ξεκάθαρα για «φυτευτή κατάθεση» και ζήτησε μάλιστα να ερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον μάρτυρα υπεράσπισης. Το τελευταίο αφορά τόσο το γεγονός ότι επισκέφθηκε τους δύο κατηγορούμενους παραβιάζοντας τον σωφρονιστικό κώδικα, αφού δεν είναι συγγενής τους και έκανε χρήση προφανώς της αστυνομικής του ιδιότητας, όσο και το στοιχείο που κατέθεσε ότι συνομίλησε με Κορκονέα και Σαραλιώτη 10 λεπτά πριν το τραγικό συμβάν, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Απογευματινή» όπου εκτελούσε χρέη φρουρού.

Μάλιστα η λεπτομέρεια ότι ο «Νόντας» βιαζόταν να τελειώσει με τη βάρδια του, όπως είπε, για να πάει επισκέψεις, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής.

«Εξοικονομήθηκε και διατέθηκε η κατάθεση του μάρτυρα. Ανησυχούν κάποιοι για την απολογία του Επ. Κορκονέα. Υπάρχει εμπλοκή της ιεραρχίας της Αστυνομίας, Η δολοφονία εντάσσεται σε γενικότερο σχεδιασμό αποσταθεροποίησης. Πρόκειται για ψυχρό εκτελεστή», είπε μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου που τόνισε πολλές φορές ότι κρύβονται υψηλόβαθμοι αστυνομικοί πίσω από την πράξη του κατηγορούμενου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για τη μεταβίβαση των πρακτικών της κατάθεσης του μάρτυρα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ο συνήγορος του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας αναρωτήθηκε αν είναι ένοχος γιατί έχει προσωπική γνωριμία με τον κατηγορούμενο. «Λόγοι συνείδησης του επέβαλαν να έρθει. Προτάθηκε από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρούλας.

Οι συνήγοροι του Βασίλη Σαραλιώτη, Χρήστος Διαμαντής και Γιάννης Αλετράς σημείωσαν ότι το συγκεκριμένο αίτημα «είναι για λόγους εκφοβισμού του μάρτυρα και κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτα παραπάνω».

Το Δικαστήριο διέκοψε για την εξέταση του συγκεκριμένου αιτήματος με τους τακτικούς δικαστές να το απορρίπτουν ομόφωνα, ενώ και ο Εισαγγελέας κ. Χανής επέμεινε ότι η κατάθεση του μάρτυρα έχει να κάνει με την προσωπικότητα του κατηγορούμενου και όχι με την ουσία της υπόθεσης για την οποία δε γνώριζε τίποτα.

Πλέον απομένουν μόνο τα όσα έχουν να πουν για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους οι δύο κατηγορούμενοι. Σύμφωνα και με την πρόβλεψη της έδρας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες τους μέχρι την Παρασκευή προκειμένου μέχρι τέλος του μήνα να έχει βγει και η απόφαση μίας δίκης που τυπικά ξεκίνησε σχεδόν πριν πέντε χρόνια.

Πηγή: lamiareport

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης