Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αργυροχρυσοχοΐας για τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο του 2013 στην οδό Κολοκοτρώνη στην Καλαμάτα, καταστρέφοντας γειτονικά καταστήματα, ένα αυτοκίνητο και τραυματίζοντας ελαφρά έναν ηλικιωμένο περαστικό.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κρίθηκε ένοχος για έκρηξη από αμέλεια από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ανθρώπους και προκλήθηκε σωματική βλάβη σε άνθρωπο, ενώ το δικαστήριο αρνήθηκε να του αναγνωρίσει ακόμα και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλακίσεως ενός έτους με τριετή αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το… φωτάκι του συναγερμού

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν από τη μεγάλη έκρηξη ταρακουνήθηκε το κέντρο της πόλης. Το αργυροχρυσοχοείο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν σε διπλανά καταστήματα. Επίσης, διερχόμενος ηλικιωμένος τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα τζαμιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της δίκης, η έκρηξη σημειώθηκε από διαφυγή αερίου από φιάλη προπανίου και όταν το αέριο ήρθε σε επαφή με ηλεκτρική ενέργεια και συγκεκριμένα το φωτάκι του συναγερμού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν και καταστηματάρχες γειτονικών επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν έχουν καταφύγει κατά του αργυροχρυσοχόου, αναγνωρίζοντας πως δεν έφταιγε, όπως τόνισε και ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Κατά την απολογία του ο καταστηματάρχης είπε ότι είναι αργυροχρυσοχόος πάνω από 20 χρόνια και λειτουργούσε το κατάστημα στην οδό Κολοκοτρώνη από το 2009. Μετά δε το περιστατικό καταστράφηκε οικονομικά, καθώς έχασε ακόμα και το εμπόρευμα.
Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης