Με το οχηματαγωγό – επιβατηγό πλοίο «Μύκονος» αναμένεται να καλύψει το επιδοτούμενο δρομολόγιο στη γραμμή Καβάλα – Λήμνος – Βαθύ Σάμου η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Hellenic Seaways». Το δρομολόγιο θα ξεκινάει από τον Πειραιά και θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ από δύο άγονες γραμμές της Βόρειας Ελλάδας με την αιτιολογία της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων. Τα παράπονα των κατοίκων στη Λήμνο για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ήταν έντονα, καθώς οι καθυστερήσεις στις αφίξεις ήταν μεγάλες, προκαλώντας μεταξύ άλλων σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται πως η κάλυψη του συγκεκριμένου δρομολογίου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του limnosfm100.gr, η «Hellenic Seaways» ήταν η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε σχετικό αίτημα στη δεύτερη πρόταση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Ναυτιλίας για την κάλυψη της συγκεκριμένης άγονης γραμμής. Το «Μύκονος» θεωρείται πλοίο πρώτης κατηγορίας, κατασκευής του 2005, και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 1.915 επιβατών και 418 οχημάτων.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης