Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, ειδικά όσοι έχουν μεταφερθεί στην περιοχή της Ηπείρου, συζήτησε στην τελευταία της συνεδρίαση η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, αποφάσισε να σταθεί αλληλέγγυο στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ήπειρο και να συνδράμει, με κάθε τρόπο, στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτόν συγκρότησε επιτροπές με αντικείμενο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας τους, την ανάδειξη ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση των παιδιών και με τις πολιτιστικές δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί ότι οι εγκαταστάσεις στον Κατσικά Ιωαννίνων δεν ανταποκρίνονται σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ούτε προσφέρονται για την ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων, και ζητεί την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε κατάλληλους χώρους φιλοξενίας.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καλεί όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμμετάσχουν στις επιτροπές που συγκρότησε η σύγκλητος, ώστε η κοινή προσπάθεια για την ανακούφιση των προσφυγικών οικογενειών να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης