Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον ο απολογισμός των θυμάτων της θεομηνίας που έπληξε την Εύβοια, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 8, ενώ ένας ακόμη πολίτης αγνοείται.

Απελπισμένοι οι κάτοικοι ζητούσαν βοήθεια μέχρι το βράδυ της Κυριακής καταγγέλλοντας ότι έχουν εγκαταλειφθεί από το κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εγκλωβισμένης κατοίκου στο Μπούρτζι, που έκανε έκκληση μέσω του zougla.gr, ώστε να σταλεί βοήθεια και κυρίως να επανέλθει το νερό και το ρεύμα. 

«Θα πεθάνουμε όλοι, είτε από τις πλημμύρες, είτε από κορωνοϊό. Δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε ούτε νερό να πλύνουμε τα χέρια μας» καταγγέλει μέσω του zougla.gr. 

«Χρειαζόμαστε βοήθεια, αν υπάρχει κάποιος να μας βοηθήσει. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, δεν υπάρχουν μηχανάκια, αυτοκίνητα, μέσα τα σπίτια έχουν καταστραφεί, δεν υπάρχει τίποτα. Σε εμάς εδώ δεν έχει έρθει κανείς», συνεχίζει σοκαρισμένη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω πάρει τη Νομαρχία, τη Δημαρχία, τίποτα… Κοιτάνε να ανοίξουν τους πάνω δρόμους, εδώ εμείς στο Μπούρτζι που βρισκόμαστε στην παραλία, σε αδιέξοδο δεν έχει έρθει κανείς απολύτως». 

Ακούστε μέρος από το ηχητικό ντοκουμέντο του zougla.gr:

 

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το σημείο της καταστροφής: 

 

 

Σε αυτό το σημείο βρέθηκαν οι δυο νεκροί στην Αμφιθέα Ευβοίας

Δίχως τέλος φαίνεται πως είναι η τραγωδία στην Εύβοια μετά τις φονικές πλημμύρες, καθώς αυξάνεται δραματικά η λίστα των νεκρών, οι οποίοι έχουν φτάσει στους επτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο θύμα είναι ένας άνδρας ηλικίας 40-45 ετών ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του. Μάλιστα, φέρεται να είναι ένας από τους δύο άνδρες των οποίων η τύχη αγνοούνταν. Ο ίδιος κατά πάσα πιθανότητα είναι ο σύζυγος του έκτου θύματος που εντοπίστηκε νωρίτερα στην περιοχή της Αμφιθέας. Πλέον, ο τραγικός απολογισμός φτάνει στους επτά νεκρούς.

Νωρίτερα, πέντε ακόμη άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο ηλικιωμένοι, ένα βρέφος οκτώ μηνών και δύο ακόμη άνθρωποι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, είχαν ανασυρθεί νεκροί.

Την ίδια ώρα, χρήστης του Facebook ανήρτησε το σημείο που βρέθηκαν οι δυο νεκροί στην Αμφιθέα:

Οι εικόνες από την Εύβοια είναι συγκλονιστικές, καθώς η θεομηνία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε Ψαχνά, Βασιλικά, Πολιτικά, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Λευκαντί και Μπούρτζι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης