Ρεπορτάζ: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Δραματική έκκληση απευθύνει ένας 38χρονος καρκινοπαθής ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να μεταβεί στο Ανόβερο της Γερμανίας και να υποβληθεί σε απαιτητική νευροχειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος παλεύει με τον καρκίνο από τις αρχές του έτους, έχει υποστεί μερική τύφλωση. Πρόσφατα υπέβαλε το σχετικό αίτημα στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο απορρίφθηκε.

Ο 38χρονος συνεχίζει να εργάζεται ως αποθηκάριος για να τα βγάλει πέρα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην εργασία του.

Η γνωμάτευση του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κ. Δαμιανού Σακά για το σοβαρό πρόβλημα του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο έλεγχος με μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου την 26-3-2019 έδειξε μια εκτεταμένη, πολυλοβωτή, συμπαγή βλάβη διαστάσεων 7,2 επί 5 επί 5,2 που καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα της δεξιάς πλάγιας κοιλίας, κυρίως στο ινιακό κέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μαγνητική αγγειογραφία εγκεφάλου την 5-4-2019 έδειξε ότι η βλάβη λαμβάνει εκτενή αρτηριακή αγγείωση από υπεράριθμους κλάδους κατά το οπίσθιο τμήμα της μέσης εγκεφαλικής αρτητρίας καθώς και κατά το ανώτερο τμήμα αυτής.

Η ψηφιακή αγγειογραφία την 2-7-2019 έδειξε ότι ο αγγειοβριθής αυτός όγκος αιματώνεται από την δεξιά περιμεσολόβιο, την οπίσθια χοριοειδή και από τελικούς κλάδους της δεξιάς οπίσθιας εγκεφαλικής αρτηρίας».

«Δεδομένου ότι η βλάβη είναι πολύ εκτεταμένη και ότι πρόκειται για ένα νέο άτομο, κρίνεται ότι η χειρουργική επέμβαση θα είχε πολύ καλύτερες προοπτικές επιτυχίας αν πραγματοποιηθεί σε κέντρο της ΕΕ το οποίο διαθέτει τις παραπάνω υποδομές.

Με βάση αυτό το κριτήριο η επέμβαση δεν μπορεί στην παρούσα φάση να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα» καταλήγει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού».

Η γνωμάτευση του κ. Δαμιανού Σακά:

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το ταξίδι του στη Γερμανία, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον εξής λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς:

TPAΠEZA ΠEIPAIΩΣ

ΔIKAIOYXOΣ ANTΩNOΠOYΛOΣ ΓEΩPΓIOΣ TOY NIKOΛAOY.

GR1101721460005146085527633

 

Τα έγγραφα από την κλινική στο Ανόβερο, στην οποία ελπίζει ότι θα καταφέρει να χειρουργηθεί:

Πηγή video: open tv

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης