Με καταιγιστικές αποκαλύψεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εντός και εκτός των φυλακών, η οποία, όπως φαίνεται, βρίσκεται πίσω και από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνεχίστηκε, αλλά τελικά χρειάστηκε να διακόψει για την 1η Μαρτίου, η δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού ποινικολόγου, μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού.

Δρακόντεια πάντως ήταν από το πρωί τα μέτρα ασφαλείας έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου οδηγήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ιμπραχίμ Μπραχιμάι. Στην είσοδο των δικαστηρίων είχαν τοποθετηθεί επιπλέον μηχανήματα ελέγχου, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ισχυρή η αστυνομική παρουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεκοτσάι, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε μέσα στη φυλακή τον συγκατηγορούμενό του Άλμπερτ Μπάκο, με ειρωνική διάθεση απευθύνθηκε στο δικαστήριο, μιλώντας για όσα αναφέρονται σε βάρος τους με τις τελευταίες αποκαλύψεις. «Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουμε αποφασίσει να τους φέρουμε όλους μαζί μια ημέρα… μακάρι να τους προστατεύσουν για να μην τους σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα…» (πρόκειται για τον κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο μήνα).

Λόγω δε της παραίτησης του συνηγόρου του, ο Λεκοτσάι ζήτησε από το δικαστήριο πενθήμερη διακοπή, υποστηρίζοντας μάλιστα πως συγκεντρώνει έγγραφα στοιχεία για την υπόθεση. 

«Κυρία πρόεδρε, χθες από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η cosa nostra του Κορυδαλλού» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, ύστερα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για την 1η Μαρτίου, προκειμένου ο συνήγορος του συγκεκριμένου κατηγορουμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας. 

Φεύγοντας, συνοδεία αστυνομικών από το δικαστήριο, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φώναξε στους δημοσιογράφους: «Τραβάτε πλάνα τον Φλώρο και τον Βορίδη τα κλεφτρόνια…». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης