Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε ενηλίκους μετανάστες και πρόσφυγες, προσφέρει το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Οι ενδιαφερόμενοι, αρχάριοι και προχωρημένοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα μαθήματα βασικού πακέτου χρήσης Η/Υ (Windows, Word, Excel και Internet) στα γραφεία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων (Μαιζώνος 45, στο ισόγειο), τις καθημερινές από τις 9.00 έως τις 13.00. Πέρα από τα μαθήματα πληροφορικής, τις δράσεις κοινωνικής ένταξης του δήμου συμπληρώνουν οι εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, οι διαπολιτισμικές δράσεις και η εκμάθηση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας. Ευρύτερα, το ΚΕΜ λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για παροχή πληροφοριών, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική υποστήριξη και δικτύωση των πολιτών τρίτων χωρών σε συνεργασία με άλλες δομές και υπηρεσίες για πιθανή παραπομπή αιτημάτων. Επίσης η συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας με τον δήμο Αθηναίων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα Παροχή Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες Άσυλο, μέρος του ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα προσφέρει περισσότερες από 1.820 θέσεις στέγασης σε διαμερίσματα μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), την ενεργό συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας στο Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, τη συμμετοχή με ρόλο παρατηρητή στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών καθώς και τη διάθεση βασικών ειδών σε κατοίκους της Αθήνας που βρίσκονται σε ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «είναι προτεραιότητά μας οι πολιτικές ένταξης καθώς έτσι θα διασφαλίσουμε τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη σωστή λειτουργία της Αθήνας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης