Στους 3.887 έφτασε ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών, από τον Αύγουστο έως και σήμερα, που έχουν μεταφερθεί από τα λιμάνια σε δομές της ενδοχώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που έχει αναλάβει τις μεταφορές στις δομές της ενδοχώρας, περίπου 700 ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα απ’ τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, και ήρθαν από τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου και της Κω.

Παράλληλα, ο ΔΟΜ σε συνεργασία με το Danish Refugee Council (DRC), την Arbeiter Samariter Bund (ASB) και τη UNICEF, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε 29 ανοιχτές δομές φιλοξενίας, όπου σήμερα διαμένουν περίπου 19.000 άτομα.

Επιπλέον, ο ΔΟΜ λειτουργεί 33 ξενοδοχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου και φιλοξενούνται 4.200 αιτούντες άσυλο, με την υποστήριξη της γενικής διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οργανισμός με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε., συμβάλλει και στην επέκταση των υπαρχουσών δομών και στη δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης