Ο μυστηριώδης άνδρας με την κίτρινη μπλούζα –  που εμφανίζεται στο οπτικό υλικό από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια ταυτοποιήθηκε από τις αρχές αλλά δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος δήλωνε επιτηδευματίας και φερόταν να έχει πέντε ταξιδιωτικά γραφεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα έφτασαν στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο αλλά δεν τον βρήκαν εκεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία όμως κατάφερε να εντοπίσει δύο άτομα που τον γνώριζαν καλά και βεβαίωσαν ότι αυτός ήταν στο βίντεο και αυτό όπως είπαν θα το διαβεβαίωναν σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή εφόσον τους καλούσε. Κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε την Πέμπτη όταν εμφανίστηκαν στον 23ο τακτικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση. Μετά από αυτό, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβίβασαν τα στοιχεία στη συνεργαζόμενη μαζί τους υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών η οποία και ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο 44χρονος

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι οποίες ερευνώνται, ο άνδρας – μυστήριο έχει εντοπιστεί και έχει δώσει κατάθεση στις αρχές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 44χρονος που δεν ήταν μόνο αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Ζακ αλλά ήταν και αυτός που τον εμπόδισε νωρίτερα να μπει σε ένα αρτοποιείο, ειδικευόταν στα ταξίδια σε πόλεις της Τουρκίας και ιδίως στην Κωνσταντινούπολη όπου έχει γεννηθεί. Αν και φέρει τουρκικό όνομα, καθώς ο πατέρας του είναι Τούρκος, εκείνος χρησιμοποιεί το επώνυμο της Ελληνίδας μητέρας του.

Αρκετά από τα γραφεία του έχουν κλείσει και έτσι είχε αρκετό χρόνο να τριγυρνά στην περιοχή της Ομόνοιας και της πλατείας Κάνιγγος, όπου αρκετοί τον γνώριζαν. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο άνδρας – μυστήριο το τελευταίο διάστημα είναι άφαντος και δεν διαμένει πλέον στο σπίτι του Παλαιό Φάληρο. 

Ο 44χρονος, όπως προκύπτει από το βίντεο της ομάδας Forensic Architecture, μπορεί να αναδειχτεί στον μάρτυρα-κλειδί της υπόθεσης του βίαιου θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και των όσων διαδραματίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος.

Το βίντεο – ντοκουμέντο με τον άνδρα που φορούσε την κίτρινη μπλούζα

Το ντοκουμέντο από τη βίαιη επίθεση και τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου έφερε στη δημοσιότητα το διεθνές ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture. Στο βίντεο και σε διάφορες στιγμές του περιστατικού εμφανίζεται ο άνδρας με κίτρινο μπλουζάκι. 

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά πως τη στιγμή της χειροπέδησης του Ζακ Κωστόπουλου ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι, κρατάει στο χέρι του πτυσσόμενο γκλοπ, σαν αυτά που έχουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

 

Η έκθεση της ομάδας του Forensic Architecture καταγράφει την ύπαρξη και άλλων μαρτύρων που βιντεοσκοπούσαν την σκηνή του λιντσαρίσματος. Όπως επισημαίνεται τα αρχεία αυτά δεν συμπεριελήφθησαν ποτέ στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από το αρτοποιείο, ο ανακριτής έστειλε αίτημα στην ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστούν οι τρεις άνδρες που απεικονίζονταν στο βίντεο – μεταξύ των οποίων και ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι. Το αίτημα στάλθηκε στις 10 Οκτώβρη και η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε μία μόλις μέρα μετά ότι είναι αδύνατον να εντοπιστούν οι συγκεκριμένοι άνδρες.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης