Στη φυλακή της Τρίπολης μεταφέρθηκε χθες, μετά την πολύωρη απολογία του, ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης για την δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η διαδικασία της απολογίας διήρκησε κοντά στις τέσσερις ώρες με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να κρίνουν ομόφωνα την προφυλάκισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο 27χρονος εξερχόμενος από το δικαστικό Μέγαρο Χανίων ψέλλισε ένα «συγνώμη» απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Οι ποινικές διώξεις που του ασκήθηκαν και οι ενδεχόμενες… αλλαγές στις κατηγορίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν την απολογία του, ο 27χρονος Γιάννης οδηγήθηκε παρουσία του δικηγόρου του – τον οποίον όρισε η οικογένεια κι όχι το δικαστήριο – ενώπιον του εισαγγελέα.

Οι ποινικές διώξεις που του ασκήθηκαν είναι: Ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και βιασμός.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Παντελής Ζέλιος, η κατηγορία του βιασμού ενδέχεται να αλλάξει.

«Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για βιασμό ο οποίος μπορεί να μην έχει στοιχειοθετηθεί ακόμα ωστόσο υπάρχει η ομολογία του εντολέα μου. Η δίωξη όμως αυτή ενδέχεται να αλλάξει. Ο 27χρονος ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, σύμφωνα με την ομολογία του. Τώρα μένει να απαντηθεί αν η γυναίκα ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη ή ακόμα και νεκρή. Σε περίπτωση που η Suzanne Eaton ήταν σε κωματώδη κατάσταση ή είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια της ασέλγειας τότε αλλάζει και η ποινική δίωξη», επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost, ο κ. Ζέλιος.

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης