Την ενοχή της συζύγου του 44χρονου υπαλλήλου εταιρείας ασφαλείας που είχε βρεθεί νεκρός στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του στο Αιγάλεω, πριν από επτά χρόνια, στις 22 Ιουνίου του 2012, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης περί της αθωότητάς της και εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως εκείνη πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 44χρονο στο κεφάλι, την ώρα που κοιμόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εισαγγελέα μάλιστα, η σύζυγος του 44χρονου είχε σχεδιάσει το έγκλημα, τρεις μήνες πριν από την τέλεσή του. «Από τον Μάρτιο τον παρακολουθούσε. Σχεδίαζε την εξόντωσή του. Όπως κάθε δολοφόνος, είχε σχεδιάσει τον τρόπο αλλά κυρίως το μέσο με το οποίο θα πετύχαινε το ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα».

Ο 44χρονος  ο οποίος είχε πάντα μαζί του το όπλο του, το μοιραίο βράδυ το είχε αφήσει στο προσκέφαλό του.

Μετά τον φόνο βρέθηκε πεταμένο κάτω από έναν καναπέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε σίγουρη πως «η κατηγορούμενη γνώριζε ότι μόνο την ώρα του ύπνου θα μπορούσε να φονεύσει τον σύζυγό της», ενώ τίποτα δεν δείχνει ότι μετάνιωσε στη συνέχεια για την πράξη της.

«Από τη μετέπειτα συμπεριφορά της φάνηκε ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ήταν αμετανόητη. Κατηύθυνε τα περιστατικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσει αμφιβολίες στον περίγυρό της. Στους συγγενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε αποκαλύψει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το δικό του όπλο» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Όσο για το σενάριο της ληστείας σε βάρος της, τρεις μήνες πριν από το έγκλημα, που παρουσίασε η κατηγορουμένη, η εισαγγελική λειτουργός βρήκε ότι δεν ευσταθεί, όπως και όλες οι αιτιάσεις της, προκειμένου να μην παραδεχτεί την πράξη της.  

«Είμαι αθώα και αυτό θέλω να το καταλάβει και το δικαστήριο, η Δικαιοσύνη. Είμαι αθώα, δεν έχω να πω τίποτα άλλο» είχε πει στην απολογία της η κατηγορούμενη προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα που να κατηγορούμαι, δεν υπάρχει DNA, δεν υπάρχει πυρίτιδα». 

Στο πλευρό της βρίσκονται, πάντως, από την πρώτη στιγμή τα δύο της παιδιά. Εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν και οι τρεις μέσα στο σπίτι.

Ο μικρός γιος της κατηγορουμένης είναι ο μόνος που άκουσε τον πυροβολισμό και είδε τον πατέρα του νεκρό, πάνω στο κρεβάτι μέσα σε μία λίμνη αίματος. Όπως ισχυρίζεται, το μοιραίο βράδυ κοιμόταν μαζί με τη μητέρα του και θεωρεί αδύνατο να σκότωσε εκείνη τον πατέρα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης