Νέα κόντρα στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκαλεί το θέμα της μήνυσης της προέδρου του Αρείου Πάγου σε βάρος του καθηγητή Στ. Τσακυράκη.

Αυτήν τη φορά αφορμή στάθηκε ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Ένωσης η οποία τάχθηκε στο πλευρό της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου σε σχέση με τη μήνυση που υπέβαλλε κατά του καθηγητή Στ. Τσακυράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Εφέτες, μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα, Νίκος Σαλάτας και Παναγιώτης Λυμπερόπουλος διαχωρίζουν τη θέση τους και σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν νομιμοποιείται νομικά και ηθικά να εκδώσει ανακοίνωση επί ιδιωτικής υποθέσεως, για την οποία έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφερόταν στο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και ενός δικαστή επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι οι Έλληνες δικαστές δώσαμε όρκο να είμαστε θεματοφύλακες των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και συνεπώς θα εξακολουθήσουμε να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα αυτά και η Δικαιοσύνη να αποτελεί το ανάχωμα της αδικίας και πραγματικό καταφύγιο όλων των πολιτών, σε πείσμα αυτών που μας θέλουν “φιμωμένους”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Οι δικαστές δεν είναι υπεράνω κριτικής»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης