Σε έκτακτες ανακοινώσεις προέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από την ενημέρωση του ΕΟΔΥ σύμφωνα με την οποία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.797 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Δείτε τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ τα κλαμπ και οι χώροι διασκέδασης γενικότερα, θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, «για να έχουμε ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση» όπως είπε ο υφυπουργός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως όσες επιχειρήσεις διασκέδασης ελέγχονται, αν διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων, θα μπαίνουν σε αναστολή λειτουργίας από την επόμενη κιόλας ημέρα, ενώ θα επιβάλλονται και πρόστιμα. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός, η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι κατά 60% πιο μεταδοτική από το λεγόμενο «βρετανικό» στέλεχος. «Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έχουμε αλματώδη και ταχύτατη αύξηση κρουσμάτων» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και ενημέρωσε πως από την ιχνηλάτηση τα κρούσματα εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και φαίνεται πως σχετίζονται κυρίως με χώρους διασκέδασης. Η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται από σημαντική αύξηση νοσηλειών, και έτσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι σημειώνουν πτωτική πορεία. Υπάρχει, ωστόσο, πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων που πλέον είναι στα 27 έτη, αλλά παρατηρείται και αύξηση κρουσμάτων που ανήκουν σε συρροές. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα τελευταία 24ωρα εντοπίστηκαν εκατοντάδες κρούσματα σε χώρους διασκέδασης, με τη θετικότητα στον Άλιμο και τη Γλυφάδα και βρίσκεται στο 6.1 και το 8.4% αντίστοιχα. 

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας πως το τελευταίο τρίμηνο το 99% των βαριών περιστατικών Covid αφορά ανεμβολίαστους, που έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν καθώς υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης