Ένα δύσκολο βράδυ πέρασε η Ζάκυνθος με τους θυελλώδεις ανέμους και την πολύ δυνατή βροχή να δημιουργούν ένα τρομακτικό σκηνικό για τους κατοίκους του νησιού. Από τις τρεις το πρωί της Παρασκευής, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν με ανέμους που έφταναν 10 με 11 μποφόρ και δυνατή βροχή.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Καταστάρι, όπου ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγη από κατοικημένο σπίτι, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Στο λιμάνι της Ζακύνθου βούλιαξε ιστιοφόρου που ήταν δεμένο. Σε όλο το νησί σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, που ελέγχει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Στο χωριό Λυκούδι έχει πέσει ένα μεγάλο δέντρο κοντά σε παιδικό σταθμό και σπεύδουν συνεργεία προκειμένου να το απομακρύνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται τέλος ότι αρκετές περιοχές της Ζακύνθου είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Καλαμάκι, Αργάσι, Βανάτο, Λαγώποδο, Καταστάρι, Μουζάκι, Αλυκές είναι χωρίς ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στις βλάβες και παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτό: imerazante.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης