Mετά τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμία Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίδρασή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το «ελεινό» και «άθλιο», κατά της ψήφισής του τάσσεται και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ζητώντας να γίνουν διορθώσεις.

Με δήλωσή του ο κ. Νικόλαος αναφέρει πως στο νομοσχέδιο «το πρόβλημα είναι ότι, ενώ στην επικεφαλίδα μιλάει και για ξενοφοβία, κάπου μέσα του είναι κρυμμένη και μια άλλη καινούργια και ύποπτη λέξη, η “ομοφοβία”». Ωστόσο, διευκρινίζει ότι: «Δεν ζητούμε να αποσυρθεί ο νόμος. Ζητούμε να διορθωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης σημειώνει πως «κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες. Ας μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές του νόμου γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός και να απαγορεύεται η “ομοφοβία”. Τελικά, το πρόβλημα δεν είναι η “ομοφοβία”, την οποία μόλις μάθαμε ως λέξη, όσο η ομομανία την οποία καθημερινά ζούμε στην πράξη».

«Είναι κρίμα αυτή η Κυβέρνηση ως τελευταία πράξη πριν από την αυτοκτονία της να μας αφήνει ως νομοθετημένη πλέον κληρονομιά τα επίχειρα του ηθικού παραλογισμού της» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης