Έξι ολόκληροι μήνες χρειάστηκε να περάσουν από το θανάσιμο τραυματισμό του  23χρονου  Ιάσονα, έξω από τη Βουλή, το  Μάρτιο του 2021, για να ολοκληρωθεί η έρευνα της Τροχαίας και να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού -οδηγού  του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη που καταγράφεται ότι  ευθύνεται για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Και η δίωξη του αστυνομικού είναι σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Μία κατηγορία που «δείχνει» τις ποινικές ευθύνες του αστυνομικού της Ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη για το θάνατο του 23χρονου, κατά τη διάρκεια του τροχαίου, όχι όμως και για όσα ακολούθησαν. Όταν δηλ. ο αστυνομικός- οδηγός του οχήματος, ωσάν να μη συνέβη τίποτα, μπήκε στο προαύλιο της Βουλής, καταφέρνοντας να …χαθούν τα ίχνη του!!! Ο 23χρονος Ιάσονας κειτόταν  στο οδόστρωμα, μέτρα μακριά από το σημείο της σφοδρής σύγκρουσης, όπου είχε εκσφενδονιστεί  από τη μηχανή του. Ο αστυνομικός ωστόσο, δεν έκανε καν τον κόπο, να βγει από το αυτοκίνητο για να δει αν ο άτυχος μοτοσικλετιστής ήταν ακόμη ζωντανός. Σε κρίσιμη κατάσταση, ο Ιάσονας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου, λίγα 24ωρα μετά, έχανε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, με τους γονείς του να παίρνουν τη γενναία για αυτούς απόφαση, να δωρίσουν τα όργανά του για να σωθούν τουλάχιστον άλλοι άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαφανισμένος όλο εκείνο το κρίσιμο διάστημα ήταν  ο αστυνομικός  ο οποίος πλέον είναι κατηγορούμενος, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολο Ανδρέου ο οποίος μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκαν από την ολοκλήρωσης της προκαταρκτικής εξέτασης από την Τροχαία. 

Σοκαριστικές ήταν οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από βίντεο για τις συνθήκες  του δυστυχήματος  οι οποίες  τέθηκαν στο “μικροσκόπιο” των εισαγγελικών Αρχών. Ο  οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της κας Μπακογιάννη φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής, παρότι αυτό δεν επιτρεπόταν.

Με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένο, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.

Συγκεκριμένα, το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Όπως καταγράφεται ο οδηγός επιχείρησε να στρίψει από το ρεύμα καθόδου της Β. Σοφίας και να κόψει την κυκλοφορία, τη στιγμή που ούτε σήμα του έχει κάνει ο τροχονόμος της Βουλής, ούτε έχει σταματήσει το πέρασμα των οχημάτων, ενώ και η μπάρα για το γκαράζ του κοινοβουλίου ήταν  κατεβασμένη.

Σε εκείνο το σημείο, ο οδηγός του αυτοκινήτου μείωσε ελαφρώς ταχύτητα με αποτέλεσμα ο άτυχος 23χρονος που ερχόταν με τη μηχανή του να μην έχει κανένα περιθώριο ελιγμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης