Διώκεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015, 16:26


Ποινική δίωξη σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου,για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη.

Oι κατηγορίες αυτές απαγγέλθηκαν έπειτα από  μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής πριν από 16 χρόνια.Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κος Μητρόπουλος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με τη φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 427.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει  αγγίζει περίπου τα διπλάσιο, δηλαδή 940.000 ευρώ.

H υπόθεση κινήθηκε νομικά όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσεΥπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή κινήθηκε νομικά όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε , φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Πάντως ο ίδιος έχει αλλεπάλληλες φορές αντιλέξει για την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στην ΔΟΥ τα οποία,απορρίφθηκαν.

Η αποκάλυψη, μάλιστα, της διαδικασίας τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε οδηγήσει ουσιαστικά και εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος ισχυριζόταν πως επρόκειτο για πολιτική δίωξη.

Παραλήρημα Μητρόπουλου με βαριές καταγγελίες


Για μεθόδους «μαφίας» και «αριστερής αλητείας», τις οποίες δεν πρόκειται να ανεχθεί, κάνει λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος, μετά την εις βάρος του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, σε γραπτή του δήλωση, διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα».

Μάλιστα, καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης και σπίλωσης, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών και των κρατικών αρχών και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό αρμόδιο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς να δημοσιοποιήσουν τον «χαλκευμένο φορολογικό» του φάκελο.

Παράλληλα, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον προστατεύσει, ενώ θέτει τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ως υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί εις βάρος του.

Σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, σημειώνει ότι σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η αναίρεση του δημοσίου και η δική μου κατά της υπ’ αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλλει η Δ’ ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπικά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 («νόμος Αλογοσκούφη») και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με το υπ’ αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.

Εξάλλου, καταλήγει, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’ αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β’ Τμήμα), μετά από ερώτημα της Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην Γενικής Γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξηγήσεις Μητρόπουλου για το 1 εκατ. ευρώ

Η απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου για την εισαγγελική δίωξη εις βάρος του

Η Βουλή αποφασίζει για την άρση ασυλίας του Μητρόπουλου

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015, 18:58