Δύο βάρκες με 87 πρόσφυγες έφτασαν στην Αμοργό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015, 14:22
Δύο βάρκες με 87 πρόσφυγες έφτασαν στην Αμοργό
Το κύμα των προσφύγων από τη Συρία έφτασε και στις Κυκλάδες. Ογδόντα επτά πρόσφυγες από τη Συρία με δυο σκάφη, ένα σιδερένιο και ένα ταχύπλοο πλαστικό βγήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε δυο σημεία στην Αμοργό.

Τους μετανάστες είδαν νωρίς το πρωί κάτοικοι της Αμοργού και αμέσως ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές, που έσπευσαν ώστε να παράσχουν βοήθεια. Μεταξύ των μεταναστών είναι και παιδιά, καθώς και τέσσερις Αφγανοί.Φιλοξενούνται στο κτήριο του Γυμνασίου Αμοργού και όπως είπε στο Cyclades Voice, o δήμαρχος, Νίκος Φωστιέρης, φροντίζουν για ό,τι απαιτείται για τη φιλοξενία τους μέχρι να γίνει αύριο το πρωί η μετακίνησή τους στο νησί της Νάξου.

Οι μετανάστες βγήκαν ξημερώματα σήμερα σε δυο σημεία. Στο νησάκι Νικουρία και στην παραλία του Αγίου Παύλου στην Αμοργό απέναντι από το νησάκι.

Πέντε άτομα μεγάλης ηλικίας νοσηλεύονται στο Κέντρο Υγείας Αμοργού.Οι μετανάστες εξετάζονται από γιατρούς και όσοι έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής είναι όλοι καλά στην υγεία τους, λέει ο δήμαρχος Αμοργού, σημειώνοντας ότι όλοι οι γιατροί του νησιού είναι στο χώρο φιλοξενίας τους.

Λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι είχε σερβιριστεί το γεύμα.Το μεσημέρι θα μεταβούν στην Αμοργό λιμενικοί του Λιμεναρχείου Νάξου και το βράδυ αστυνομικοί, προκειμένου να συνοδεύσουν τους μετανάστες αύριο το πρωί με το πλοίο «Σκοπελίτης», στη Νάξο.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως δήλωσε στο Cyclades Voice ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, μετά από σύσκεψη που έγινε μόλις ενημερώθηκε σχετικά ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες υποδοχής και φιλοξενίας των συνανθρώπων μας, αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν για τις ημέρες που θα διαρκέσει η παραμονή τους στο νησί, στο Κλειστό Γυμναστήριο.

ΠΗΓΗ: cycladesvoice.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015, 14:26