Δύο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και κατάσχεση 11.000 πακέτων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 13:03
Δύο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και κατάσχεση 11.000 πακέτων

Στη σύλληψη δύο υπηκόων Πακιστάν και στην κατάσχεση περισσότερων από 11.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης, ένας εκ των δύο συλληφθέντων, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο παρέδωσε στον έτερο συλληφθέντα μια σακούλα που περιείχε 280 πακέτα λαθραία τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου, ενώ στο όχημα βρέθηκαν επιπλέον 270 πακέτα τσιγάρα και οκτώ συσκευασίες καπνού, που επίσης δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.

Στη συνέχεια, από χώρο που χρησιμοποιούσε ο πρώτος ως χώρο αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Χαλάστρας, κατασχέθηκαν 10.704 πακέτα τσιγάρα και 354 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε βάρος των δύο 28χρονων συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 13:05