Τουλάχιστον δύο ήταν οι δράστες της δολοφονίας του 57χρονου πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ Σπύρου Παπαχρήστου, το ξημέρωμα της 1η Μαΐου, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική έρευνα, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ο 57χρονος εκτός από τις πέντε σφαίρες των 7,65 mm δέχθηκε και τουλάχιστον τρεις σφαίρες από 38άρι περίστροφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα δεδομένα οδηγούν τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση στο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η επίθεση κατά του Παπαχρήστου να έγινε με σκοπό τη ληστεία ή ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που δεν είχε προσχεδιασθεί. 

Αντιθέτως, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι επρόκειτο για ιδιαίτερα οργανωμένο χτύπημα, πιθανόν από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος που θεωρούσαν εμπόδιο στα σχέδιά τους τον 57χρονο, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την ΕΛ.ΑΣ στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Δύο δράστες ήταν αυτοί που τον πυροβόλησαν και ένας, όπως εκτιμάται, τους ανέμενε εντός οχήματος σε κοντινή απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι αρχικά οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στο σημείο της επίθεσης πέντε κάλυκες των 7,65 mm. Το εν λόγω διαμέτρημα έδειξε ότι εναντίον του Παπαχρήστου χρησιμοποιήθηκε όπλο μικρού βεληνεκούς, γεγονός που προκάλεσε απορίες, καθώς ο 57χρονος είχε πολυετή εκπαίδευση στην ΕΚΑΜ, ήταν ιδιαίτερα γυμνασμένος και οπλοφορούσε.

Συνήθως έφερε μαζί του ένα πιστόλι Glock. Τη μοιραία όμως βραδιά και άγνωστο λόγο, το είχε αφήσει στο σπίτι του. Αντιθέτως, είχε μαζί του πολλά χρήματα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία του πρώην αστυνομικού έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Μαΐου. Ο Σπύρος Παπαχρήστου είχε πάει στην ταβέρνα «Κρητικός» με παρέα και μάλιστα, σε ανταλλαγή μηνυμάτων με φίλους του αργά το ίδιο βράδυ, τους είχε προσκαλέσει να περάσουν από τον «Κρητικό» μαζί με τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι το θύμα δεν είχε μεταβεί στην ταβέρνα για δουλειά και ότι ένιωθε απόλυτη ασφάλεια στον χώρο όπου βρισκόταν.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στον πρώην αστυνομικό, στο πάρκινγκ της ταβέρνας.

Ο 57χρονος δέχτηκε τις σφαίρες στο σώμα και κατάφερε να γυρίσει στο κατάστημα για να ζητήσει βοήθεια, αλλά μόλις μπήκε μέσα, έπεσε νεκρός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης