Δύο σημαντικές διακρίσεις για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) περιελάμβαναν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-14, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Συγκεκριμένα, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποδόθηκε η πρώτη θέση στην κατηγορία «Οργάνωση και Διοίκηση», ενώ για τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματά του για την προστασία της βιοποικιλότητας σε οικοσυστήματα της περιοχής των Μεσογείων το αεροδρόμιο τιμήθηκε με το ειδικό Βραβείο Βιοποικιλότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Βραβεία Επιχειρήσεων για το περιβάλλον αποδίδονται πρωτίστως σε φορείς και οργανισμούς που αναπτύσσουν επιτυχημένες δράσεις και πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης και αποτελούν πρόκριμα για συμμετοχή στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό θεσμό των European Business Awards for the Environment.

Η επιτροπή αξιολόγησης συστάθηκε από τον ΠΑΣΕΠΠΕ, ο οποίος σε συνεργασία με εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιστημονικών φορέων συντόνισε για πέμπτη συνεχή φορά τον διαγωνισμό και τη διαδικασία αξιολόγησης.

H πέμπτη τελετή απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το βραβείο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών επέδωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, ο ΔΑΑ συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή εθελοντική πρωτοβουλία Airport Carbon Accreditation, με πιστοποίηση ήδη στο τρίτο στάδιο (Βελτιστοποίηση), έχοντας καταφέρει μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 25% (αντιστοιχεί σε μείωση εκπομπών κατά 16.800 τόνους CO2) μεταξύ 2005 και 2013, ενώ έχει κατασκευάσει και λειτουργεί από το 2011 το πιο μεγάλο ενιαίο φωτοβολταϊκό πάρκο (8MW) σε αεροδρόμιο παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Νέα διάκριση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 08:53

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης