Μια περίεργη υπόθεση υπεξαίρεσης ενός πίνακα ζωγραφικής απασχολεί από χθες τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος.

Γνωστή επιχειρηματίας μετέβη στις Αρχές και κατήγγειλε ότι δύο άτομα, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, την πλησίασαν και προσφέρθηκαν να της βρουν αγοραστή για έναν πίνακα του Πικάσο που είχε στην κατοχή της. Μάλιστα, τα χρήματα που μπορούσαν να της εξασφαλίσουν έφταναν τα 300.000 ευρώ. Άγνωστο για ποιο λόγο η κυρία… δέχτηκε να τους δώσει τον πίνακα ώστε να τον δείξουν σε πιθανούς αγοραστές. Γρήγορα όμως κατάλαβε ότι οι «μεσάζοντες» και ο πίνακας έκαναν «φτερά» παρά τα επίμονα τηλεφωνήματά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση που κατέθεσε περιέγραψε τους δύο άνδρες και οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τις αναζητήσεις. Ωστόσο, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα υπεξαίρεσης του πίνακα. Πώς, δηλαδή, βρέθηκε στην κατοχή της κυρίας; Για ποιο λόγο ήθελε να τον πουλήσει και πώς εμπιστεύτηκε ουσιαστικά δύο αγνώστους που την πλησίασαν; Ήταν τόσο πειστικοί, ώστε να τους εμπιστευθεί και να τους παραδώσει «εν λευκώ» ένα τόσο πολύτιμο αντικείμενο;

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος είναι σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου η ιδιοκτήτρια του πίνακα για συμπληρωματική κατάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης