Μήνυση κατ’ αγνώστων για την κλοπή καλωδίων και άλλου υλικού από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των οδών, υποβλήθηκε πριν λίγες μέρες, με αφορμή το τελευταίο κρούσμα που σημειώθηκε πρόσφατα στο τμήμα από την οδό Πρεβέζης (Αγ. Παύλος) έως τον Κέδρινο Λόφο, με τον δήμαρχο Νεάπολης -Συκεών Σίμο Δανιηλίδη να επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης σε εικοσιτετράωρη βάση.

Σε ανακοίνωση του δήμου τονίζεται ότι δυο μεγάλες κλοπές καλωδίων έγιναν στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019 και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία) όπου αφαιρέθηκαν καλώδια σε μήκος 2,5 χλμ., και ένα μεγάλο κομμάτι στη στροφή Φιλύρου, γύρω στα 500 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μεγάλο πρόβλημα παραμένει η κλοπή των αλεξικέραυνων από τα σχολεία και δημοτικές εγκαταστάσεις, που την τελευταία τριετία έχουν κλαπεί περισσότεροι από 24 εξοπλισμοί. Η συνολική οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί από την αφαίρεση καλωδίων από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού ανέρχεται περίπου στις 10.000 ευρώ, η οποία μαζί με την αντίστοιχη από την κλοπή των αλεξικέραυνων φθάνει στις 25.000-30.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στα αλεξικέραυνα, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου προσανατολίζεται στην εκπόνηση μιας νέας μελέτης για την προμήθεια αλεξικέραυνων που θα είναι τεχνολογίας αλουμινίου και όχι χαλκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης