Τρόφιμα για 38.000 άτομα διένειμε ο δήμος Αθηναίων τον περασμένο μήνα, από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνολικά, διανεμήθηκαν στους ωφελούμενους περισσότεροι από 340 τόνοι τροφίμων (40 τόνοι λάδι, 30 τόνοι φακές, 30 τόνοι φασόλια, 30 τόνοι ρύζι, 30τόνοι μακαρόνια και 25 τόνοι ντοματοπελτές, 122 τόνοι πορτοκάλια και 35 τόνοι κομπόστα φρούτων). Μέχρι το τέλος του έτους προγραμματίζονται ακόμα πέντε διανομές με τρόφιμα και υλικά καθαριότητας. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2019 με μεγαλύτερες ποσότητες λόγω της μεγάλης αύξησης των δικαιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος προϋπολογισμός του προγράμματος του δήμου Αθηναίων είναι 9.573.572,80 ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια. Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε «ότι ο μεγάλος αριθμός πολιτών που προσέρχεται στις οργανωμένες δράσεις ενίσχυσης των πιο ευάλωτων ομάδων αποδεικνύει το βάθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και επαληθεύει την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής του δήμου Αθηναίων, που αναλαμβάνοντας ρόλο συντονιστή, μετέτρεψε τις μεμονωμένες ενέργειες φιλανθρωπίας σε οργανωμένη κοινωνική αλληλεγγύη, στηρίζοντας σήμερα περίπου 30.000 ανθρώπους στην Αθήνα».

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης