Δήλωση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκου, για το θέμα της καύσης της σημαίας στο Πολυτεχνείο. Υπηρετεί στην ΥΑΤ και το βράδυ εκείνης της ημέρας εκτελούσε υπηρεσία με διμοιρία της ΥΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Επειδή δεν θέλω να μένουν σκιές για το θέμα με τη σημαία, θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινήσεις:

1. Όντως είμαι αυτήκοος μάρτυρας του περιστατικού, το έχω δηλώσει δημόσια και το ξανακάνω.
2. Το συμβάν αφορά απόπειρα καύσης της σημαίας, αφού με την καταδίωξη από τους συναδέλφους τα άγνωστα άτομα μπήκαν στο χώρο του ασύλου. Τι έκαναν εκεί κι αν την έκαψαν, το γνωρίζουν μόνο αυτοί.
3. Ο επικεφαλής διαβίβασε κι έκανε τη δουλειά του, όπως και ο αξιωματικός της ΥΑΤ στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Η δουλειά τους σταματάει στην πόρτα του Πολυτεχνείου. Από εκεί και μέσα είναι «άλλος Θεός».
4. Οι ανώτεροι από τη Δ.Α.Ε.Α. υπηρεσιακοί παράγοντες, ας ψάξουν μεταξύ τους γιατί δεν ενημερώθηκε κανείς.
5. Τα παραπάνω τα γράφω ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση για τις ενέργειες των ανδρών της ΥΑΤ, γιατί στο τέλος φοβάμαι ότι απ’ τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, θα ζητήσουν ευθύνες από εμάς που κάναμε τη δουλειά μας όπως έπρεπε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να υπενθυμίσω ότι διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, καθώς “για το περιστατικό αυτό καμία ενημέρωση – αναφορά δεν υφίσταται στις αστυνομικές Αρχές από ιδιώτη ή από αστυνομικές δυνάμεις”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης