Ο Ανδρέας Τζέλης, ο δικηγόρος που στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια Φύσσα, εξερχόμενος από το Εφετείο, δήλωσε ότι «συνεχίζεται ο αγώνας». «Σήμερα ολοκληρώθηκε ό,τι ξεκίνησε την 7η Οκτωβρίου. Οι χρυσαυγίτες έλαβαν αυτό που τους αντιστοιχούσε ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που εκπαίδευσαν δολοφόνους για να βγουν στις γειτονιές της Αθήνας είναι στη φυλακή» υπογράμμισε ο κ. Τζέλης.

Για «δικαίωση» και για «συγκινητικές στιγμές» έκανε λόγο η Χρύσα Παπαδοπούλου, επίσης συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα σήμερα. Μετά την απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2020, όταν το δικαστήριο καταδίκασε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, σήμερα ολοκληρώθηκε η απόφαση αυτή με την απόρριψη του αιτήματος αναστολής και την οδήγησή τους κατευθείαν στις φυλακές. Είναι μια δικαίωση για την οικογένεια του Παύλου, είναι μια δικαίωση για όλα τα θύματα της ναζιστικής βίας στην Ελλάδα. Είναι παρά πολύ συγκινητικές οι στιγμές» είπε η κ. Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, η οικογένεια Φύσσα εξαρχής αντιλήφθηκε το «διακύβευμα» της δίκης, που δεν ήταν μόνο η καταδίκη των αυτουργών, αλλά πολύ μεγαλύτερο. «Θέλω να πω ότι η οικογένεια του Παύλου αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ποιο ήταν το διακύβευμα αυτής της δίκης. Το διακύβευμα δεν ήταν μόνο η ποινική καταδίκη του δολοφόνου, του Ρουπακιά, αυτού που μαχαίρωσε. Ήταν η ποινική καταδίκη αυτών που εκπαίδευσαν και όπλισαν το χέρι του Ρουπακιά. Και με τη σημερινή του απόφαση το δικαστήριο απένειμε δικαιοσύνη» τόνισε η κ. Παπαδοπούλου και επανέλαβε και εκείνη ότι «δεν έχει τελειώσει ο αγώνας, ούτε μέσα στα δικαστήρια, ούτε έξω από τα δικαστήρια. Θα έχουμε το Εφετείο, όπου θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, και βεβαίως, όπως έχουμε πει πολλές φορές, με μια δικαστική απόφαση δεν τελειώνουμε με τον ναζισμό. Το θέμα περνά στα χέρια της κοινωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου και τη μη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στις εφέσεις της πλειονότητας των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε η μεγάλη νίκη που είχε ξεκινήσει με την καταδίκη τους στις 7 Οκτώβρη. Πεντέμισι χρόνια δόθηκε μια μάχη, μάχη για να αποδείξουμε το αυτονόητο, μάχη για να δικαιωθεί το αίμα του Παύλου και των υπόλοιπων θυμάτων της Χρυσής Αυγής και από εδώ και πέρα συνεχίζουμε» σχολίασε η Ελευθερία Τομπατζόγλου, η τρίτη εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα. Όπως επισήμανε η ίδια, «υπάρχει ο δεύτερος βαθμός, τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας θα συνεχιστεί στην κοινωνία, ο καθένας από το μετερίζι του. Το θέμα είναι ότι επιτέλους αυτό που φωνάζουν τα θύματα της Χρυσής Αυγής επί δεκαετίες επισφραγίστηκε πλέον και θεσμικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης