Η «τύχη» των εκατοντάδων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα εγκλωβισμένοι, ήταν η κινητήριος δύναμη ενεργοποίησης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας για την συγκρότηση ομάδας ειδικού σκοπού, με στόχο την προστασία και διαφύλαξη των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.

Η κατάσταση σε ότι αφορά τις προσφυγικές ροές στον τομέα αυτό είναι τραγική, καθώς κανείς από τους επίσημους φορείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των παιδιών που έχουν εισέλθει στη χώρα. Με βάση τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες μόνο στον καταυλισμό της Ειδομένης, εντοπίστηκαν περίπου 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα…, την ώρα που η Europol αναφέρει πως αγνοείται η τύχη 10.000 παιδιών προσφύγων που ταξίδεψαν με προορισμό την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δικηγορικός κόσμος της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την ευαισθησίακαι το κοινωνικό του πρόσωπο στους αδύναμους, αποφάσισε να δώσει εμπράκτως χείρα βοηθείας στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, για μια καλύτερη ζωή και πλέον όχι μόνο βρίσκονται «ακινητοποιημένοι» στην Ελλάδα, αλλά άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα και τα δικαιώματα τους προσπαθούν να επιβιώσουν με την ελπίδα το όνειρο για μια ελεύθερη και ειρηνική ζωή να γίνει πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πλέον έχει πάρει σάρκα και οστά, συμμετέχουν περισσότεροι από 70 νομικοί, ενώ καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες νομικής «καθοδήγησης» σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Βασικό μέλημα τους είναι η ενημέρωση των πληθυσμιακών αυτών ομάδων, για τα δικαιώματα τους, όπως αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και η πράξη έχει αποδείξει πως η πλειοψηφία τους αγνοεί, από ειδικούς στα θέματα δικαιοσύνης, με στόχο την αποφυγή παραπλάνησης τους και υποκίνησης τους σε ενέργειες με δυσάρεστη εξέλιξη, όπως συνέβη προσφάτως στα ελληνοσκοπιανό σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας, διοργανώνει για την προσεχή Δευτέρα, 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου, δεύτερη συνάντηση στην οποία θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την εφαρμογή – υλοποίηση του εγχειρήματος.

Για το προσεχές Σάββατο έχει προγραμματιστεί ημερίδα με θέμα το προσφυγικό.

ΠΗΓΗ: tempo24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης