Δίκη Χρυσής Αυγής: «Συντροφικά μαχαιρώματα» μεταξύ κατηγορουμένων

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Συντροφικά μαχαιρώματα» μεταξύ κατηγορουμένων

Στρέφοντας τα πυρά τους, ο ένας στον άλλον, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιχειρούν να υποβαθμίσουν τον ρόλο τους σε όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013. Ο Γιώργος Δήμου και ο Ιωάννης - Βασίλειος Κομιανός αλληλοκατηγορούμενοι, απολογήθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Μετά την αποκαλυπτική απολογία του Γιώργου Δήμου ο οποίος «έδωσε» τους συγκατηγορούμενους του, ο Ιωάννης -Βασίλειος Κομιανος του «επέστρεψε» τα βέλη που δέχτηκε, τοποθετώντας τον στο τάγμα εφόδου που «χτύπησε» τον Παύλο Φύσσα. Κυρίως όμως απάντησε στη φράση που του απέδωσε ο Δήμου «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε». 

Ο Κομιανός κατηγόρησε τον Δήμου ότι σκόπιμα ψεύδεται.

«Λέει ψέματα. Έχει παίξει κάποιο ρόλο και θα το βρει το δικαστήριο σας. Αυτός καλεί τον Ρουπακιά δυο φορές εκείνο το βράδυ. Κάποια ανάμιξη έχει...», ανέφερε χωρις ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία. «Δεν μπορώ να εξηγήσω . Δεν ξέρω γιατί λέει ψέματα. Εγώ ήμουν σπίτι μου», συμπλήρωσε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν έχει προσφύγει σε βάρος του. 

Όπως είπε το βράδυ της δολοφονίας δεν ανταποκρίθηκε στο μήνυμα - κάλεσμα που εστάλη από την Τοπική της Χρυσής Αυγής το οποίο θεωρούσε ότι αφορούσε τρικάκια που θα πέταγαν για ομιλία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Νίκαια. 

Επιχειρώντας να εξηγήσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με συγκατηγορουμένους του τις κρίσιμες ώρες επέμεινε πως δεν έμαθε για τη δολοφονία αλλά μόνο για τη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά. «Το πρωί άκουσα από την τηλεόραση ότι ένα μέλος της Τοπικής είχε μαχαιρώσει στο Κερατσίνι ένα παιδί. Λέγανε ότι ήταν ο Ρουπακιάς. Έπαθα σοκ. Χάθηκε ένας άνθρωπος άδικα και η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ σημαντική», είπε ενώ αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με συγκατηγορουμένους του, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία στα γραφεία της Τοπικής στον Πειραιά. 

«Συζητούσαμε για τη δολοφονία, πώς έγινε και γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα τι έγινε ακριβώς  και γιατί εγώ δεν το έχω μάθει», είπε και εξέφρασε την επιθυμία «ο Ρουπακιάς να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ, για να μάθουμε και εμεις την αλήθεια...»

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι δεν ήταν μέλη της Τοπικής της Νίκαιας;

Κατηγορούμενος: Πιστεύω ότι δεν είναι έτσι, κάτι αλλο είχε συμβεί με τον Ρουπακιά

Πρόεδρος: Ναι άλλά έχουμε ακούσει συνομιλίες που κάποιοι επιχαίρουν για το θάνατο του Φύσσα...
Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά δεν είμαι εγώ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι. 

Όταν από την έδρα εντοπίστηκαν αντιφάσεις σε σχέση με τις απολογίες του στις αρμόδιες ανακρίτριες ο κατηγορούμενος διευκρίνησε: «Ήμουν πολύ ταραγμένος και είχα κάνει λάθη. Αυτά τα λάθη θα τα διορθώσω σήμερα. Ισχύει ότι λέω σήμερα».

Ο 49χρονος ανέφερε ότι πλέον δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή και επικαλεστηκε τον όρο που του επιβλήθηκε κατά την αποφυλάκιση να μην έχει επαφές με τους συγκατηγορούμενούς του. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 15:41