Δίκη Χρυσής Αυγής: Άρχισε η απολογία Ρουπακιά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 09:52
Δίκη Χρυσής Αυγής: Άρχισε η απολογία Ρουπακιά

Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Απαντήσεις για όσα έγιναν το βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου 2013 δίνει σήμερα στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος Γιώργος Ρουπακιάς.

Για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, ο καθ' ομολογία δολοφόνος του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, απολογείται δημόσια, ενώπιον των φυσικών δικαστών του και ακροατηρίου για το έγκλημα στο Κερατσίνι, που έδωσε το έναυσμα για την έρευνα της Δικαιοσύνης σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς συνελήφθη επ' αυτοφώρω στη σκηνή του εγκλήματος, όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε στους αστυνομικούς, λίγο πριν ξεψυχήσει μαχαιρωμένος στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη.

Στο παρελθόν, ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε ισχυριστεί ότι επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα, «γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου, αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από το αυτοκίνητο. Και οι άλλοι, βέβαια, μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα, γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου». Επίσης, είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι δεν τον έστειλε κάποιος εκεί.

Υπενθυμίζεται πως χθες πραγματοποιήθηκε η απολογία του πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, η οποία ολοκληρώθηκε με ένταση, καθώς με τη λήξη της συνεδρίασης σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διεξήχθη η διαδικασία.

Όταν ο κόσμος άρχισε να διαλύεται, λίγα μέτρα από την είσοδο της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας όπου βρίσκονταν φίλοι αλλά και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέρασαν δίπλα κατηγορούμενοι και συνήγοροι της υπόθεσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να μην πάρει έκταση το επεισόδιο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 11:18