Με καταθέσεις αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και βρήκαν μαχαιρωμένο τον 34χρονο αντιφασίστα μουσικό, συνεχίστηκε η δίκη την Παρασκευή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός Χρήστος Δεληγιάννης ο οποίος ήταν μεταξύ των αστυνομικών που έλαβαν το σήμα να μεταβούν στην καφετέρια Κοράλλι όπου «υπήρχαν 50 άτομα μαυροντυμένα με ρόπαλα» κατέθεσε: «Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4 – 5 άτομα. Πάω να χειροπεδήσω. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από το Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει προς το αυτοκίνητο του. Ο Φύσσας προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα και μου δείχνει το τραύμα μου λέει “Όχι εμένα! (να σταματήσεις εννοούσε) Αυτός με μαχαίρωσε”. Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει ο Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Κοτσοβός ο οποίος όπως είπε όταν έφθασε στο σημείο με το περιπολικό, «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον». Σύμφωνα με τον μάρτυρα στο σημείο είδαν «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά».

Ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις ως προς την εντολή που έλαβαν και αν το κέντρο ενημέρωσε για συμπλοκή με ανάμειξη χρυσαυγιτών ή οπαδών. Ο αστυνομικός είπε πως ο ίδιος εξέλαβε πως η συμπλοκή ήταν οπαδικού τύπου λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα που είχε προηγηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης