Σε… σύμπτωση απέδωσε την παρουσία του, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σε όλα το κρίσιμα σημεία, ο δεύτερος κατηγορούμενος για εμπλοκή στο εν ψυχρώ έγκλημα με θύμα τον 34χρονο μουσικό.

Απολογούμενος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο 29χρονος κατηγορούμενος Τάσος Αναδιώτης αν και αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν κατάφερε με πειστικότητα να εξηγήσει πως εκείνο το βράδυ ήταν σε όλα τα κρίσιμα σημεία , από το «Κοράλλι»
μέχρι το Κρατικό της Νίκαιας όπου μεταφέρθηκε ο Παύλος Φύσσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τάσος Αναδιώτης  επικαλέστηκε  σειρά  συμπτώσεων ισχυριζόμενος ότι βρέθηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα για να συμπαρασταθεί σε φίλο του, του οποίου δεν ήξερε το επώνυμο, γιατί  νοσηλευόταν η γιαγιά του. Μάλιστα, προς επίρρωση του ισχυρισμού του προσκόμισε και πιστοποιητικό θανάτου ηλικιωμένης γυναίκας που πέθανε.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε  το μοιραίο βράδυ με συγκατηγορουμένους του αλλά επέμεινε πως οι συζητήσεις τους ήταν άσχετες με τον Παυλο Φύσσα καθώς όπως είπε, αν και είχε μάθει για την αιματηρή συμπλοκή, καθώς συμπτωματικά βρέθηκε στην περιοχή, δεν γνώριζε ποιοι είχαν εμπλακεί. «Έμαθα τι είχε γίνει την άλλη μέρα από τα κανάλια. Δεν ήξερα ούτε τον έναν ούτε τον άλλον» είπε και συμπλήρωσε «στο τηλέφωνο λέγαμε ανούσια πράγματα της καθημερινότητας». 

«Για ό,τι συμβαίνει στο λεκανοπέδιο εσείς ενημερώνεστε;» τον ρώτησε με νόημα  η πρόεδρος  παρατηρώντας πως  μόνο με έναν από τους συγκατηγορουμένους του είχε μιλήσει επτά φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τον Γιώργο Ρουπακιά τον γνώρισε στο… δικαστήριο ενώ όταν ρωτήθηκε αν έχει σχέση  πλέον με τη Χρυσή Αυγή απάντησε: «Όχι, άλλωστε έχω περιοριστικούς όρους να μην έχω σχέσεις με συγκατηγορουμένους μου. (…) Αν ψηφίζω ή όχι Χρυσή Αυγή είναι προσωπικό  μου θέμα. Η καθημερινότητα μου με εμποδίζει να ασχοληθώ …».

Η έδρα εντόπισε πολλές αντιφάσεις σε σχέση με τους ισχυρισμούς που είχε προβάλει ο κατηγορούμενος στις απολογίες του στις αρμόδιες ανακρίτριες  με τον ίδιο να απαντά πως σε πολλές περιπτώσεις όσα είπε «δεν τα είχαν διατυπώσει σωστά». Μάλιστα επικαλέστηκε και το νεαρό της ηλικίας του λέγοντας πως ο ίδιος δεν είχε εμπλακεί ποτέ σε «τσαμπουκάδες». «Ήταν πολύ χοντρό αυτό που έγινε σε εμένα. Προφυλακίστηκα χωρίς να ξέρω το λόγο» ανέφερε τονίζοντας πως ουδέποτε έλαβε μήνυμα – κάλεσμα από την Τοπική της Νίκαιας το βράδυ της δολοφονίας.

Ωστόσο , παραδέχτηκε πως είχε μιλήσει με τον φίλο και συγκατηγορούμενό του ο οποίος φέρεται να ειδοποίησε το «τάγμα εφόδου» ισχυριζόμενος πως η συζήτηση τους αφορούσε άλλα θέματα. 

Πρόεδρος: Τον Φύσσα τον γνωρίζατε;

Κατηγορούμενος: Ούτε  το όνομα του ούτε φατσικά. 

Όταν ο 29χρονος κλήθηκε να εξηγήσει τις φωτογραφίες ναζιστικού περιεχομένου που βρέθηκαν στον υπολογιστή του ισχυρίστηκε πως τις είχε κατεβάσει από «ιστορικό ενδιαφέρον «.
«Είχα και άλλες, τον Βελουχιώτη και τον Στάλιν» είπε. Αναφερόμενος δε στη φωτογραφία όπλου που βρέθηκε στα αρχεία του ισχυρίστηκε πως πρόκειται για αεροβόλο  το οποίο είχε αγοράσει σε πανηγύρι ενώ χαρακτήρισε διακοσμητικά τα σπαθιά που κρατούσε σε φωτογραφίες του.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα . 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης