Άγνοια για τα περί εθνικοσοσιαλισμού  και ναζισμού δήλωσε απολογούμενος ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά ισχυρίστηκε,  αγνοούσε ακόμη και τις …. γαστριμαργικές επιδόσεις του Χίτλερ στα μακαρόνια!

Ο  Παν. Ηλιόπουλος, ο οποίος πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή επιχειρώντας να πείσει τους δικαστές πως ουδεμία σχέση έχει με τη διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδεται, υποστήριξε πως όχι μόνο δεν είναι ναζιστής αλλά εάν ζούσε το 1940, θα ήταν …αντάρτης στο βουνό ,  πολεμώντας τον Χίτλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα» είπε  ο Παν. Ηλιόπουλος ο οποίος αρνήθηκε ότι έκανε ποτέ τέτοιου είδους συζητήσεις στο κόμμα. Επικαλέστηκε μάλιστα τις κουβέντες που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας :«Ο Ηλίας (Κασιδιάρης) δεν μου είχε αναφέρει ποτέ τίποτα σχετικό με εθνικοσοσιαλισμό και ήμασταν πολλές ώρες μαζί. Δεν μου έχει πει καν ούτε ότι ο Χίτλερ έκανε καλά μακαρόνια. Ποτέ». Όσον αφορά στο Νίκ. Μιχαλολιάκο, απαντώντας τις ερωτήσεις της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, υποστήριξε πως σε ομιλίες του ο γενικός γραμματέας «είχε παρεκτραπεί φραστικά, αλλά έτσι ήταν ο λόγος του».

Ερωτώμενος δε για το τατουάζ μου έχει στο χέρι του, όπου αναγράφεται σε γοτθική γραμματοσειρά στα γερμανικά «Ζήτω η νίκη», ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής απάντησε: «Άμα το βλέπατε δεν θα καταλαβαίνατε καν τί έγραφε. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνω εθνικιστής και ξεκάθαρα δεν έχω σχέση με το ναζισμό, είναι απέναντι στην ιδεολογία μου. Ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και αν ζούσα το ‘40, θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν έγινε μετά από σχετική εντολή. «Είχαμε 15% και ανοδική τάση. Δεν μπορούσε να δώσει κανείς εντολή για τίποτα… Υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός. Ερχόμαστε εδώ λόγω της συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται ένα ολόκληρο κόμμα με μία στυγερή δολοφονία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο  Παν. Ηλιόπουλος είπε επίσης πως αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί γιατί διαφώνησε με τη  διαχείριση των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων από το κόμμα και συμπλήρωσε: «Έχω πέσει θύμα μία μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία. Δεν βρίσκω άλλο λόγο που είμαι εδώ. Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση» .

Αποκηρύσσοντας κάθε πράξη βίας, προσπάθησε και ο  Πολ. Ζησιμόπουλος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής  ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της κεντρικής επιτροπή να δείξει πως ο ίδιος είναι αθώος όσων του αποδίδονται. Μίλησε  για «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία Φύσσα,  ενώ υποστήριξε πως  πρόκειται για ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα που δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το ρατσισμό.

«Ήμουν σε ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα. Δεν έκανα ποτέ έκνομες ενέργειες» υποστήριξε, προσθέτοντας πως η Χρυσή Αυγή τον εκφράζει ιδεολογικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης