Ξέσπασμα οργής και πόνου από συγγενείς των θυμάτων και τους εγκαυματίες στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όταν άκουσαν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ονομάτων των μαρτύρων, πως ήταν στη δικαστική αίθουσα, τα  στελέχη της πυροσβεστικής και κυρίως οι χειριστές των ελικοπτέρων τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μαρτύρων: «Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο», φώναζαν.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από όλους να σεβαστούν τη διαδικασία, τονίζοντας : «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες, πυρόπληκτους, της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ενώπιον του δικαστηρίου.

Από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας και συγκεκριμένα του δικηγόρου οικογενειών θυμάτων, Βασίλη Ταουξή, υποβλήθηκε αίτημα προκειμένου να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση και βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων.

«Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση» τόνισε ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου όταν και η υπεράσπιση θα υποβάλει ενστάσεις για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης