«Ήθελα να τον τρομάξω» λέει ο παραολυμπιονίκης για τη δολοφονία του ξενοδόχου στο Μοσχάτο.

Μετανιωμένος για όσα έγιναν που κατέληξαν να χάσει τη ζωή του ο 47χρονος ξενοδόχος Μάριος Λουκόπουλος, πέρυσι, στο Μοσχάτο, αλλά και για την ερωτική σχέση που είχε αναπτύξει με τη σύζυγο του θύματος, η οποία αποδείχτηκε μοιραία, εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία του, παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήθελα να τον εκφοβίσω. Σκέφτηκα πως, αν με βρίσει και με προσβάλλει, θα βγάλω το πιστόλι για να τον τρομάξω… Δεν φαντάστηκα ότι θα μου επετίθετο, ότι θα έπεφτε πάνω στο όπλο», είπε ο παραολυμπιονίκης, προσπαθώντας να πείσει τους δικαστές πως η συνάντησή τους, μέσα στο πρακτορείο του, έγινε με πρωτοβουλία του θύματος.

Στο ραντεβού τους είχε σκοπό να πείσει ο 47χρονος ξενοδόχος τον κατηγορούμενο να καταθέσει ως μάρτυρας στην αντιδικία που είχε στα δικαστήρια με την εν διαστάσει τότε σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους.

Είχε προηγηθεί η σαφής διαβεβαίωση του παραολυμπιονίκη πως είχε διακόψει τη σχέση του μαζί της και πως αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει το χρόνο πίσω, ποτέ δεν θα έκανε κάτι μαζί της. Σε κάθε περίπτωση, όπως του εξήγησε, ήταν μία μικρής διάρκειας σχέση, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ τους. «Αυτό που μου λες μου αρέσει. Θέλω να τα πούμε οι δυο μας μόνοι μας», ήταν η απάντηση του θύματος και έτσι κανονίστηκε η συνάντησή τους, στο πρακτορείο του Παραολυμπιονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, όταν ανακοίνωσε στο θύμα την απόφασή του να μην καταθέσει ως μάρτυρας του στη δίκη που είχε με την εν διαστάσει σύζυγό του, εκείνος του απάντησε: «Αφού λες πως μετάνιωσες για τη σχέση σου, πρέπει να το αποδείξεις στην πράξη». Η άρνηση όμως του κατηγορουμένου να καταθέσει στο δικαστήριο, φάνηκε πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Σακάτη, που π@@@ τη γυναίκα μου, που μου κατέστρεψες την οικογένεια, και δεν έρχεσαι τώρα να καταθέσεις;», είπε το θύμα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου.

«Εγώ τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε, πέφτοντας πάνω του. Το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς, αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσε σφαίρα. Μάλιστα είπα μέσα μου «να δεις που μου πούλησαν κρότου»! Η πρόεδρος του δικαστηρίου παρατήρησε πάντως απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο: «Συγγνώμη, είχατε μόλις πυροβολήσει και αυτό σκεφτήκατε;»

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο 47χρονος τον πίεζε και τον απειλούσε και πολλές φορές με τη συμπεριφορά του, τον προκαλούσε. «Μου άφησε ένα τσαντάκι πάνω στον πάγκο επιδεικτικά, το οποίο ήταν ελαφρώς ανοιγμένο. Είχε μέσα όπλο» είπε ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος σε μια επίσκεψη του ξενοδόχου στο πρακτορείο του και συμπλήρωσε πως αποδέκτης των απειλών έγινε ακόμη και η μητέρα του.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως μοναδικός του σκοπός ήταν να τρομάξει τον 47χρονο. «Μου είπε «με χτύπησες» και τότε εγώ είδα τα αίματα. Το θύμα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία…» περιέγραψε και πρόσθεσε πως όταν είδε το θύμα να σκύβει, σκέφτηκε πως θα έβγαζε όπλο, αλλά τελικά εκείνος, «έβγαλε το κινητό του, από το οποίο και κάλεσε την αστυνομία». «Πέσανε ακόμη δυο πιστολιές» υποστήριξε, την ώρα που έψαχνε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του πρακτορείου να φύγει. «Πλέον δεν άκουγα τίποτα, μόνο μια σιωπή, τον είδα ξαπλωμένο ανάσκελα με αίματα στο κεφάλι του. Ανέπνεε βαριά, όπως κάποιος που ξεψυχάει… Άνοιξα τα ρολά του μαγαζιού και βγήκα. Ενστικτωδώς πάτησα το κουμπί για να κλείσουν. Πήγα στο σπίτι και ήξερα ότι θα έρθει η αστυνομία, πράγμα που έγινε. Ήρθαν σπίτι μου και τους είπα ότι εγώ το έκανα…».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Ιουνίου με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης