Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα στη θέα των δυο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του συζύγου της επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, λίγο πριν κλείσει η αυλαία της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Καθάρματα» φώναξε η νεαρή γυναίκα απευθυνόμενη στους δυο Βούλγαρους που κάθονται στο εδώλιο ενώ σε όλη τη διάρκεια των μαρτυρικών καταθέσεων ξεσπούσε σε λυγμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε ισχυρές ενδείξεις» για τους δύο κατηγορούμενους από την Βουλγαρία στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, στις 31 Οκτωβρίου 2018 είπε ο αστυνομικός που εξέτασε το υλικό των καμερών γύρω από το σπίτι του θύματος στην Βούλα, στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως από την εξέταση του υλικού που συνέλλεξε η αστυνομία δεν προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία που να συνδέουν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες πριν, κατά και αμέσως μετά την δολοφονία του επιχειρηματία, με εκείνο που νοίκιασε τις επίμαχες ημέρες ο ένας από τα δύο αδέλφια, που δικάζονται για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον μάρτυρα πρόκειται για ίδιας μάρκας και τύπου αυτοκίνητο αλλά είναι άγνωστο αν είναι το ίδιο όχημα , καθώς δεν φαίνεται στα βίντεο ο αριθμός του. Εντόπισαν ωστόσο, το κασκέτο που φορούσε ο δράστης με ένα ίδιο που ένας εκ των κατηγορουμένων φαίνεται να είχε αγοράσει από μαγαζί αθλητικών ειδών.

«Το αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά είχε ενοικιαστεί από τις 29 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2018. Ωστόσο επιστράφηκε μία ημέρα νωρίτερα, την 1η Νοεμβρίου γεγονός που είχε κάνει εντύπωση στους υπαλλήλους της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων. Ότι επιστράφηκε παρότι ήταν πληρωμένο μία ημέρα νωρίτερα και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο» είπε ο μάρτυρας και επεσήμανε: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας ερωτήσεις από την έδρα.

-Εισαγγελέας : Γιατί τους πιάσατε τότε; 

-Μάρτυρας : Δεν έχω γνώσει όλης της δικογραφίας

-Εισαγγελέας : Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πώς κάνετε δικογραφία; 

-Μάρτυρας : Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τεσσάρα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.

-Εισαγγελέας : Πώς προβήκατε στη σύλληψη; 

-Μάρτυρας : Είχαμε ισχυρές ενδείξεις…

Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφήσει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μία χάρτινη σακούλα  στην οποία υπήρχε μέσα μία απόδειξη από κατάστημα αθλητικών ειδών από το οποίο είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ : «το τζόκεϊ που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που αυτό που αγοράστηκε από την εταιρία αθλητικών ειδών».

Στην αρχή της κατάθεσης του ο αστυνομικός αναφέρθηκε στο υλικό από την κάμερα στο σπίτι του επιχειρηματία όπου φαίνεται να «πηγαίνει το θύμα στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο, το θύμα εξέρχεται από την πόρτα οδηγού,  και το άτομο συνεχίζει τους πυροβολισμούς. Το θύμα καταρρέει και ο δράστης φεύγει τρέχοντας.Φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκεϊ στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην πόρτα του συνοδηγού φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από την πλευρά που έφυγε ο δράστης” κατέθεσε ο μάρτυρας.

Μετά την κατάθεση του αστυνομικού ο εισαγγελέας ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο αστυνομικός που υπογράφει το διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχηματίστηκε κατά των δύο κατηγορουμένων , αίτημα που αποδέχθηκε το δικαστήριο.

Νωρίτερα στην δίκη μεταξύ άλλων κατέθεσε ο συνεργάτης του θύματος, ο οποίος είπε πως ο επιχειρηματίας δεν έδειχνε ούτε να τον απασχολεί κάτι ,ούτε να φοβάται για κάτι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης