Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Με την ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η πολύκροτη δίκη για τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς στην οποία είναι κατηγορούμενοι 28 διαιτητές και ποδοσφαιρικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των εγγράφων υπήρξαν παρεμβάσεις από τους περισσότερους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του ως προς τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αφορούν τον πελάτη του και συγκατηγορούμενους του.

«Δεν είναι ακριβής η αποτύπωση των συνομιλιών. Το περιεχόμενο είναι διαφορετικό. Δεν ξέρουμε ποιος έκανε την απομαγνητοφώνηση την πρώτη φορά, δεν έχει υπογραφεί άλλωστε», υποστήριξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ισχυρού άνδρα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ αναφέρθηκε και στο παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο αναφέρει πως ο πελάτης του μπήκε στο ποδόσφαιρο για να βγάλει λεφτά.

«Ο Μαρινάκης είναι μέτοχος του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι του 2010 και μετά. Συμμετείχε με ίδια κεφάλαια σε αύξηση 50 εκατ. ευρώ, δεν ισχύει αυτό που αναφέρεται στο βούλευμα ότι μπήκε στο ποδόσφαιρο για να βγάλει λεφτά. Δεν διέθετε σε χρόνο πριν το 2017 μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είχε αποχωρήσει από τον ΣΚΑΙ το 2012 και απέκτησε τον ΔΟΛ τον Ιούλιο του 2017».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους επίδικους πίνακες διαιτησίας υποστηρίζοντας πως οι κατηγορούμενοι διαιτητές Σπάθας, Απάρκιολης, Γιάχος ήταν στους πίνακες από το 2009 μέχρι το 2017, ενω ο Αμπάρκιολης έφυγε το 2015 μετά τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε.

Ο συνήγορος του Β. Μαρινάκη υποστήριξε πως οι υπεύθυνοι της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) τους επέλεξαν ως κατάλληλους και μετά τους επίδικους πίνακες διαιτησίας του 2012.

Για την επίμαχη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Χίλτον τον Δεκέμβριο του 2011 κατά την οποία ετέθη το θέμα της υποψηφιότητας ως προέδρου του κατηγορούμενου Γ. Σαρρή, ο κ. Δημακόπουλος ανέφερε πως «είχε αμιγώς κοινωνικό περιεχόμενο» και συμμετείχε και ο Χρήστος Σάββας που ήταν μάρτυρας κατηγορίας και εναντίον της υποψηφιότητας Σαρρή…

Για τον επίδικο ως στημένο ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια, τόνισε ότι ο τότε ποδοσφαιριστής της «Βασίλισσας του Βορρά» Νίκος Γεωργέας που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, «σκόπιμα το έκανε για να στοχοποιήσει τον Ολυμπιακό».

Μάλιστα προσκόμισε στο δικαστήριο στο πλαίσιο της διαδικασίας των αναγνωστέων εγγράφων, φωτογραφίες πριν από τη σέντρα του β’ ημιχρόνου του αγώνα που φέρονται οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων «να είναι μακριά οι μεν από τους δε. Όσα είπε για συζητήσεις των παικτών της Βέροιας με του Ολυμπιακού είναι απόλυτα ψευδείς».

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου με παρατηρήσεις άλλων δικηγόρων ως προς τα αναγνωστέα έγγραφα, ενώ θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα εξεταστεί ως μάρτυρας ο υπεύθυνος ορισμού διαιτητών το 2014 Σκοτσέζος Χιού Ντάλας ο οποίος παρέμενε αποκλεισμένος στην χώρα του λόγω του κορωνοϊού κατά το προηγούμενο διάστημα που εκτυλισσόταν η δίκη, με αποτέλεσμα να μην έχει εξεταστεί μέχρι σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης