Αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται οι οκτώ κατηγορούμενοι για την υπόθεση του θανάτου του Βούλγαρου οπαδού, κατά τις απολογίες τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, βαριά σκοπούμενη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμπλοκή και άλλα αδικήματα, κατά περίπτωση.

Στην αρχή της απολογίας της, η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον άτυχο Τόσκο Μποτζατζίσκι εξέφρασε και πάλι τα συλλυπητήριά της για τον θανόντα, ενώ ξέσπασε σε κλάματα. «Αυτό το γεγονός με έχει στιγματίσει και θα με στιγματίζει για όλη μου τη ζωή. Το παιδί ήταν κοντά στην ηλικία μου και στην ηλικία του αδελφού μου. Κάθε μέρα προσεύχομαι και ζητάω συγγνώμη από τον Θεό. Αυτός ξέρει! Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφαιρέσω μια ζωή», ανέφερε η κατηγορουμένη, η οποία σημείωσε ότι μετέβη στο σημείο με τον πρώην φίλο και συγκατηγορούμενό της, για να κάνει εξέταση εγκυμοσύνης σε παρακείμενη ιδιωτική κλινική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με το αμάξι καταλήξαμε στο σημείο της συμπλοκής. Ξαφνικά βλέπω πολλά άτομα μαυροφορέμενα, με κράνη, να έρχονται. Ο φίλος μου κατέβηκε. Μου είπε: “Πάρε το αμάξι και φύγε. Θα γίνει χαμός”. Από την ταραχή, πήδηξα στη θέση του οδηγού. Προσπάθησα να κάνω όπισθεν, έφυγα δεξιά. Είδα πάλι συμπλοκή, άτομα να χτυπιούνται. Ακόμα το έχω ως εικόνα μπροστά μου. Είδα όρθιους. Πατάω κόρνα. Ήθελα να φύγω από το σημείο. Ήμουν περικυκλωμένη από πολλούς ανθρώπους. Πρώτη φορά μού συνέβη αυτό στη ζωή μου. Ήμουν 25 χρόνων. Δεν μπορούσα να το ελέγξω. Ούτε καν ήξερα πού πήγαινα και πού έφευγα. Μετά έφτασα στο σπίτι. Και εκεί έμαθα τι έγινε από τις ειδήσεις. Δεν κατάλαβα ότι πάτησα άνθρωπο», επισήμανε η κατηγορούμενη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως».

Ο 49χρονος πρώην σύντροφός της φέρεται ότι οργάνωσε την επίθεση και κατηγορείται για «ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία», για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και άλλα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν στην επίθεση προς τους Βούλγαρους-φίλους του Άρη, κατηγορούνται για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και άλλα πλημμελήματα, κατά περίπτωση. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Στις απολογίες τους είπαν ότι βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, αλλά ότι δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά των Βούλγαρων οπαδών, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Τόσκο Μποτζατζίσκι. Ισχυρίστηκαν ότι έφτασαν στο σημείο για ενωθούν με άλλους φιλάθλους και να μεταβούν όλοι μαζί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ για τον αγώνα με τον Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28χρονος Βούλγαρος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μισθωμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε η 27χρονη, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο 49χρονος συγκατηγορούμενος πρώην σύντροφός της, ενώ οι υπόλοιποι έξι δικάζονται για την εμπλοκή τους στη θανατηφόρα συμπλοκή και στην επίθεση σε βάρος των θυμάτων.

 

Πηγή: grtimes.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης