Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να αναβιώσει σήμερα η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη του νησιού.

Πρόκειται για τον 54χρονο, σήμερα, δάσκαλο που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητών του σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας όπου εργαζόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση της ασέλγειας είχε έρθει στο φως τον Φεβρουάριο του 2016 από τους γονείς μιας μαθήτριας, την οποία ο 54χρονος δάσκαλος προετοίμαζε στο σπίτι της με ιδιαίτερα μαθήματα. Μάλιστα, οι γονείς της ανήλικης υποστήριξαν τους ισχυρισμούς τους με υλικό που είχε καταγραφεί από κάμερα που τοποθέτησαν στο δωμάτιο του παιδιού, όπου και γίνονταν τα μαθήματα.

Ο 54χρονος ήταν αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών» και «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια» και είχε κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός, μολονότι είχε παραδεχθεί την ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης, είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στις άλλες περιπτώσεις για τις οποίες είχε επίσης γίνει καταγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτόδικη απόφαση

Τον Μάρτιο του 2017 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και με την ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 54χρονο ποινή κάθειρξης 54 ετών για την υπόθεση της 8χρονης αλλά και για άλλες τρεις ακόμη από τις συνολικά 13 καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του από τους γονείς των παιδιών. Βάση της δικονομίας ωστόσο, ο 54χρονος από τα συνολικά 54 χρόνια κάθειρξης που του επιβλήθηκε θα εκτίσει τα 25.

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης