Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχτηκε δασκάλα από τον πατέρα ενός παιδιού την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Δ.Σ. και Νηπιαγωγείου Χανίων σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους πήρε την απόφαση να μην ανοίξει το σχολείο σήμερα, καθώς αναμένεται να δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η δασκάλα του σχολείου δέχτηκε επίθεση από έναν 38χρονο πατέρα όταν ο ίδιος μετέβη στο σχολείο για να παραλάβει το παιδί του. Ωστόσο, ο 38χρονος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του και, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική απόφαση δεν επέτρεπε τις συγκεκριμένες ώρες να παραλάβει το παιδί του. Ακολούθησε διένεξη με τη δασκάλα και, σύμφωνα με την καταγγελία της, ο πατέρας τής επιτέθηκε και τη χτύπησε, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία και να τον συλλάβει. Μάλιστα, η 54χρονη δασκάλα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πατέρα, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών, εξύβριση και παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Στα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημά τους. Οτιδήποτε λιγότερο είναι απλά ανεπίτρεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα τη Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.

»Θεωρούμε αυτονόητη τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο».

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση προς την εκπαιδευτικό που σημειώθηκε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή της Νέας Χώρας, κατά την προβλεπόμενη ώρα αποχώρησης των μαθητών με το πέρας του ολοήμερου προγράμματος, και σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η εκπαιδευτικός προπηλακίστηκε από γονέα μαθητή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

»Τα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος εκπαιδευτικών δεν είναι μεμονωμένα. Συχνά είναι τα κρούσματα βίας, αποτέλεσμα πιέσεων και παρεμβάσεων διαφόρων παραγόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί προπηλακίζονται ή διώκονται μετά από ρατσιστικού τύπου καταγγελίες – όπως της συναδέλφου που δικάζεται τη Δευτέρα (σ.σ.: σήμερα) στη Σάμο – γιατί κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή υπερασπίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου ή καταγωγής. Αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Σε κάθε περίπτωση θα διαφυλάξουμε τη λειτουργία του σχολείου και την εργασία όλων των εκπαιδευτικών.

»Μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά που απαξίωσαν και συνεχίζουν να απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση, το εκπαιδευτικό έργο και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, διαμορφώνοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο παρόμοιες συμπεριφορές βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να εκδηλωθούν.

»Μόνο η συλλογική απάντηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) μπορεί να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα προβλήματα και τις παραβατικές συμπεριφορές στο δημόσιο σχολείο».

Μάλιστα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στην εκπαιδευτικό που δέχτηκε την επίθεση και στην εκπαιδευτική κοινότητα του 14ου Δημοτικού Σχολείου και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 12.00, στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, ενώ προκηρύσσει δίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 14.00.

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης