‘Αλλο ένα βήμα προς την επέκταση της ανακύκλωσης πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα, έφερε στην πόλη τους κόκκινους κάδους, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν ενδύματα και υποδήματα. Οι πρώτοι πέντε ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν πιλοτικά σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης (στην Παναγίτσα, στην παιδική χαρά του Αγίου Γεωργίου, στον ‘Αγιο Νεκτάριο, στην πλατεία Αγίας Τριάδας και στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο) και θα ακολουθήσουν κι άλλοι σε περισσότερες περιοχές μέσα στους επόμενους μήνες.

Έτσι, μετά τους κλασσικούς μπλε και πράσινους κάδους, τον κίτρινο για το χαρτί και τον καφέ για τα οργανικά, στα προγράμματα του δήμου προστέθηκε και αυτός για ρούχα, παπούτσια, αλλά και τσάντες, ζώνες, κασκόλ, γάντια, ακόμη και λευκά είδη, όπως κουρτίνες, σεντόνια και πετσέτες, διευρύνοντας κι άλλο την ανακύκλωση στην πόλη με στόχο ένα πιο φιλικό για το περιβάλλον αποτύπωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από διαλογή που θα γίνεται σε υπηρεσία του δήμου, μέρος των ενδυμάτων και υποδημάτων θα προσφέρονται δωρεάν για άπορα άτομα, σε κοινωνικές υπηρεσίες και σε φιλανθρωπικούς φορείς, αλλά και για αποστολή σε άλλες χώρες, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη (φυσική καταστροφή, πόλεμος κά). Δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό θα ξεχωρίζει με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση. Τα ακατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση θα ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, μονωτικών και άλλου υλικού.

«Η ανακύκλωση των ρούχων έρχεται να προστεθεί και να διευρύνει τα προγράμματα ανακύκλωσης που τρέχει ο Δήμος Ηρακλείου μαζί με τους δημότες του», τόνισε μεταξύ άλλων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Περιβάλλον, Μάνος Βαβουράκης και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα δείξουν και ενεργά το ενδιαφέρον τους, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το Ηράκλειο μια πόλη ακόμα πιο φιλική στην ανακύκλωση και ακόμα πιο βιώσιμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης