Το σπίτι της ανάπηρης, άρρωστης μητέρας του ήρωα καταδρομέα Ηλία Τούλη, ο οποίος έπεσε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, Μαρίας Βλαττά, διέρρηξαν άγνωστοι χθες το μεσημέρι εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, στο χωριό Μάραθος Μαλεβιζίου.

Αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό, βιβλιάρια, φορολογικά στοιχεία, ακόμα και το εκκαθαριστικό της εφορίας, αλλά και τοπογραφικά διαγράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρος αυτών των χρημάτων είχαν δώσει απλοί άνθρωποι από την Κύπρο που την είχαν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια για να της εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον πόνο της για τον χαμό του μοναχογιού της, ο οποίος βρισκόταν τραυματισμένος στο αεροπλάνο ΝΟΡΑΤΛΑΣ όταν αυτό έπεσε από φίλια πυρά.

Ένα άλλο μέρος ήταν από την πενιχρή σύνταξή της και ένα άλλο μέρος ήταν χρήματα του αδελφού της που τη φροντίζει τα τελευταία 15 χρόνια. 

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καταδρομέας Ηλίας Τούλης συμμετείχε το 1974 στη στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος με το όνομα «ΝΙΚΗ», με σκοπό να ενισχυθεί η Κύπρος κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, και έχασε τη ζωή του μαζί και με άλλους καταδρομείς. Από τότε και κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη του, για τον ηρωισμό του και τον αγώνα του υπέρ της πατρίδας.

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης