Μια γνωστή τηλεπερσόνα, η Σάσα Σταμάτη, πλαισιωμένη από μπράβους, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» για να διακόψει βιαίως την παράσταση «200 χρόνια δανεικά», με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό της stand-up comedy Χριστόφορο Ζαραλίκο.

Ο ηθοποιός είχε υποπέσει στο θανάσιμο αμάρτημα να σατιρίσει τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video με το πρωτοφανές περιστατικό.

 

Η συμπεριφορά της Σάσας Σταμάτη και των μπράβων που την πλαισίωναν (αλήθεια, από πότε μια ασήμαντη τηλεπερσόνα συνοδεύεται από μπράβους;) καταδεικνύει πως κατά πάσα πιθανότητα η όλη ενέργεια ήταν μεθοδευμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαίως, προκύπτει και το εξής κυρίαρχο ερώτημα: Σε ποια δημοκρατική κοινωνία μια πρώην παρουσιάστρια με μπράβους έχουν το δικαίωμα να διακόπτουν βιαίως μια θεατρική παράσταση καθ’ όλα νόμιμη επειδή σατιρίζεται το αφεντικό τους; Η όλη υπόθεση παραπέμπει σε κράτος-μπανανία της Λατινικής Αμερικής και στον τρόπο συμπεριφοράς διάφορων κακοποιών των καρτέλ της Κολομβίας.

Δείτε τι έγραψε ο ηθοποιός Χριστόφορος Ζαραλίκος στην ανάρτησή του στο Twitter.

 

 

Καταδικάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα γεγονότα στην παράσταση του Χρ. Ζαραλίκου: «Το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να τοποθετηθεί γιατί είναι ζήτημα, πρωτίστως, Δημοκρατίας»

«Εχθές κατά την παράσταση του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου “200 χρόνια δανεικά” μία ομάδα τραμπούκων με επικεφαλής τηλεπαρουσιάστρια προσπάθησε να την διακόψει όταν σατιρίστηκε συγκεκριμένος επιχειρηματίας των media. Το αποτέλεσμα ήταν οι παρόντες θεατές να αγανακτήσουν βγάζοντας έξω από το θέατρο την τηλεπαρουσιάστρια και τους τραμπούκους».

Αυτό υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό διακοπής παράστασης και προσθέτει: «Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου παραπέμπουν σε σκοταδιστικές περιόδους, όπου με μαφιόζικες επιθέσεις εγκάθετοι καταδίωκαν δημοκρατικούς πολίτες και ανθρώπους της Τέχνης».

Τονίζει επίσης ότι «επειδή, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης να ασχοληθεί με την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, περιμένουμε από την ελληνική αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη να πράξουν τα δέοντα άμεσα, προστατεύοντας την ελευθερία της έκφρασης και την καλλιτεχνική δημιουργία». «Επίσης το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στα γεγονότα γιατί είναι ζήτημα, πρωτίστως, Δημοκρατίας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ 

«Σημάδι τεράστιας σήψης και αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Σχόλιο του ΜέΡΑ25 για τη διακοπή σατιρικής παράστασης

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η προκλητική διακοπή της σατιρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από αυτόκλητη (;) ομάδα “υπερασπιστών Μαρινάκη” με επικεφαλής τηλεπερσόνα, δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας πρόχειρος Παναγιώταρος να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι».

Π. Σκουρολιάκος: Η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού Χρ. Ζαραλίκου

«Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο αν. τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρολιάκος, σχολιάζοντας το περιστατικό διακοπής παράστασης, το οποίο κυκλοφορεί σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά τη διάρκειά της μία παράσταση από “αγανακτισμένους πολίτες” και τηλεπερσόνες», σημειώνει και προσθέτει πως «αυτήν την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο πρωθυπουργός και η υπουργός Πολιτισμού».

«Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», καταλήγει ο Π. Σκουρολιάκος.

Η ανάρτηση της τραγουδίστριας Νατάσσας Μποφίλιου στο instagram

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής η Σάσα Σταμάτη έδωσε την απάντησή της με ανάρτηση στα social media:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης