Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής διακόπηκε η λειτουργία παράνομης Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στον Λόφο Σκουζέ, στον Δήμο Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία ελήφθη με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των 29 περιθαλπομένων που διέμεναν σε αυτή υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Η Περιφέρεια δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση τους και χαρακτηρίζει «αναγκαία» την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τις ΜΦΗ, όπως έχει επισημάνει πρόσφατα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη ΜΦΗ λειτουργούσε παράνομα, παρά τις αποφάσεις διακοπής λειτουργίας, σφράγισης και επιβολής προστίμων από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και τις ασκηθείσες ποινικές διώξεις. Σε νεότερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 8.2.2018, διαπιστώθηκε περαιτέρω επιβάρυνση στη λειτουργία της Μονάδας, οπότε η Περιφέρεια κινήθηκε άμεσα και συντονισμένα με απευθείας παρέμβαση στις οικογένειες των ηλικιωμένων (μετά από εισαγγελική παραγγελία), συνεχείς ελέγχους και πίεση στη διοίκηση της ΜΦΗ, που διέκοψε οριστικά τη λειτουργία της χθες, 21.3.2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης