Ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» στην υπόθεση Novartis, δεν παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται η 6μελής αντιπροσωπεία της Βουλής για την εξέταση των δύο προστατευμένων μαρτύρων, όπου όμως δεν προσήλθε ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σεραφείμ» για την προγραμματισμένη εξέτασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν τη βίαιη προσαγωγή του, ενώ το αίτημα φέρονται να μην έχουν υπογράψει οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Ούτως ή άλλως, το ΚΚΕ θεωρεί προσχηματική τη διαδικασία και έχει ζητήσει να καταθέσουν οι μάρτυρες με τη φυσική τους παρουσία και το πραγματικό τους όνομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και αναζητείται από την αστυνομία προκειμένου να προσέλθει άμεσα να καταθέσει.  

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα με μοναδική εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευμένοι μάρτυρες στην προανακριτική Novartis με αυτοπρόσωπη παρουσία τους και χωρίς κουκούλα. Η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα στην ΓΑΔΑ στις 16:00 το μεσημέρι, όπου και θα μετέβαινε κλιμάκιο της προανακριτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξέταση των μαρτύρων

Νωρίτερα, απορρίφθηκε αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, το οποίο υπέβαλλε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, λίγη ώρα πριν την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι θα απέχει από την εξέταση του.

«Εμείς θεωρούμε τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής την πιο ακραία αντικοινοβουλευτική διαδικασία, πράξη και ενέργεια και αναθεωρούμε τη στάση μας. Δεν θα παραστούμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε την παράνομη διαδικασία εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, που κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι συντρίβει τον Κανονισμό και το κράτος δικαίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης