Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών διακινητών, ενός 40χρονου, ενός 21χρονου και μίας 27χρονης, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, καθώς και στην διάσωση 57 προσφύγων.

Συγκεκριμένα, πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε Ι/Φ σκάφος “HEYBEL” νηολογίου Λονδίνου να έχει προσαράξει σε βραχώδη ακτή επί της νήσου “Βάτου” Παναγίας Οινουσσών, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, δύο εκ των οποίων, προσπάθησαν να διαφύγουν στο εσωτερικό της νήσου. Άμεσα το πλήρωμα του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή 58 αλλοδαπών, ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου εντόπισαν τους ανωτέρω δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι αφού παραδόθηκαν στο πλήρωμα του ΠΑΘ Λ.Σ-ΕΛ. ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί διότι αναγνωρίστηκαν από τους πρόσφυγες ως τα άτομα που τους είχαν παραλάβει από τα τουρκικά παράλια και τους μετέφεραν στην περιοχή “Βάτου” Παναγίας Οινουσσών με το ανωτέρω σκάφος, ενώ κατασχέθηκαν δύο πλαστά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Επιπροσθέτως, από το περιστατικό της προσάραξης, εξήλθε από το “HEYBEL” μικρή ποσότητα πετρελαίου η οποία περισυνελέγη πλήρως από απορροφητικό φράγμα που είχε τοποθετηθεί προληπτικά από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, ενώ το σκάφος ανελκύθηκε άμεσα από πλωτό γερανό και πρόκειται να μεταφερθεί σε τοπικό νεωλκείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης