«Ρευστό» παραμένει το τοπίο στον χώρο του λιανεμπορίου, με την τύχη της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» να απειλεί με ντόμινο προβλημάτων την αγορά.

O «Σκλαβενίτης» βολιδοσκοπεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στη διαδικασία εξυγίανσης, βάσει του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Δικαίου, σε συνεργασία με τους πιστωτές και τις τράπεζες​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Με την επιχείρηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πτώχευση και χιλιάδες προμηθευτές να περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Σκλαβενίτης» βολιδοσκοπεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στη διαδικασία εξυγίανσης, βάσει του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Δικαίου, σε συνεργασία με τους πιστωτές και τις τράπεζες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου «Ν. Αγαπηνός», ο συγκεκριμένος όμιλος σούπερ μάρκετ συζητεί την πιθανότητα εξαγοράς της «Μαρινόπουλος». Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι πολλά θα φανούν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, όταν και αναμένεται να κατατεθούν τα απαιτούμενα έγγραφα από εκπροσώπους της «Σκλαβενίτης». Σε κάθε περίπτωση, ενδεχόμενη συνεργασία των δύο ομίλων θα εξαρτηθεί από το εάν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως:

  • η διενέργεια οικονομικού ελέγχου (στη «Μαρινόπουλος»)
  • η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και
  • η διατήρηση του δικτύου καταστημάτων της προβληματικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Η συζήτηση της αιτήσεως για την ένταξη υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα ανοίγει σήμερα το πρωί και, όπως είναι φυσικό, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κρίσιμη ακροαματική διαδικασία.

Σε συμφωνία με τους εργαζομένους η «Μαρινόπουλος»

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων, ώστε να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας κατά την εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης. Επιπλέον, οι άλλες επιχειρήσεις του ομίλου δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι πολλά θα φανούν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης όταν και αναμένεται να κατατεθούν τα απαιτούμενα έγγραφα από εκπροσώπους της «Σκλαβενίτης»​Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας «Μαρινόπουλος Α.Ε.», έπειτα από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: “ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA”», ότι κατά την εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το δικαστήριο:

α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρείες της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι επιχειρήσεις της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: “ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA”», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων. Στη δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης