Από διαρροή αερίου προκλήθηκε η έκρηξη στο κτήριο επί της λεωφόρου Συγγρού 3, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, που μετέτρεψε σε βομβαρδισμένο τοπίο την περιοχή σε ακτίνα τουλάχιστον 200 μέτρων, σύμφωνα με πηγές από την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική. 

Φως στα αίτια της έκρηξης έριξε και η δήλωση του 78χρονου τραυματία, ο οποίος διαμένει στον ημιώροφο του κτηρίου. Όπως είπε, υπήρχε οσμή αερίου από την προηγούμενη ημέρα. Κατά την ίδια δήλωση, η έκρηξη συνέβη τη στιγμή που πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτήρια και οχήματα στην ευρύτερη περιοχή, λόγω του ισχυρού ωστικού κύματος.

Στο σημείο έσπευσαν δεκαοκτώ πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας διέκοψαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Συγγρού για λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια μετέβησαν στελέχη των ΤΕΕΜ και συνεργείο της εταιρείας διανομής του Φυσικού Αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ισόγειο του κτηρίου στεγάζεται κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Στον ημιώροφο διέμενε ο 78χρονος, ενώ οι υπόλοιποι όροφοι είναι υπό ανακαίνιση, για χρήση AirBnB.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης